Коснет: САД су напустиле борд Косовске агенције за упоређивање и верификацију имовине

СМЕТА МУ ШТО ЈЕ НА ЧЕЛО СЕКРЕТАРИЈАТА ТЕ АГЕНЦИЈЕ ДОШАО БИВШИ КОМАНДАНТ ОВК НАСЕР ШАЉА

Филип Коснет

* Амерички амбасадор преко Твитера објаснио: „Одабиром неквалификованих ортака на позицијама у влади нарушава се имиџ Косова и издаје поверење јавности

___________________________________________________________

        АМБАСАДОР Сједињених Америчких Држава на Косову, Филип Коснет саопштио је данас да су Сједињене Америчке Државе напустиле борд Косовске агенције за упоређивање и верификацију имовине због тога што се њиме косовско руководство користи ради личних и политичких интереса, пише Косев.

        "Одабиром неквалификованих ортака на позицијама у влади нарушава се имиџ Косова и издаје поверење јавности", написао је он у објави на друштвеној мрежи Твитер.

        Амбасадор САД је у више наврата критиковао одлуку косовске скупштине да на место председника секретаријата ове косовске агенције именује "неквалификованог кандидата" Насера Шаљу, бившег команданта ОВК.

        "Неквалификовани представник борда Косовске агенције за упоређивање и верификацију имовине остаје на тој позицији подривајући веру грађана у избор који се заснива на заслугама. Време је да странке предложе решења за окончање корупције и кронизма", рекао је он раније.

        Борд Косовске агенције за упоређивање и верификацију имовине је пре пет месеци напустила и Велика Британија, када је одлазећи британски амбасадор Рори О'Конел дао оставку на место председника борда ове агенције. Повод је такође било постављање Шаље на место председника секретаријата.

        Из британске амбасаде тада је поручено да је косовска скупштина именовала кандидата који не испуњава критеријуме за ову позицију и тиме прекршила меморандум о сарадњи са овом амбасадом.

        Амбасадор САД у Приштини, Филип Коснет тада је такође изразио разочарање поводом одабира "непрофесионалног руководства".

        "Посланици су показали да више цене непотизам него имовинска права грађана Косова", написао је тада Коснет на свом Твитеру.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари