Хоџај прави Шиптар, сад тврди: Никад нисам говорио о регионалном пакту против Србије!

„РАМЕ ЗА ПЛАКАЊЕ“ ПОДМЕТНУЛА МУ МОНТЕНЕГРИНСКА ТЕЛЕВИЗИЈА АНТЕНА М

Погледајте му руке - Енвер Хоџај, други слева у првом реду

* Ништа што је загребачком „Вечерњем листу“ рекао да је у неколико наврата, током боравка у Хрватској, Македонији и Црног Гори, разговарао с челницима тих држава о оснивању пакта који би се супротставио Србији и „њеној агресивној политици“

______________________________________________________________________________

         ШИПТАРСКИ косовски вицепремијер Енвер Хоџај изјавио је да у интервјуу који је дао за загребачки "Вечерњи лист" није поменуо стварање било каквог пакта против Србије, те да су наслов текста који је јуче одјекнуо регионом и оно што је он заправо рекао, две потпуно различите ствари.

         "Никад нисам ништа рекао о стварању регионалног пакта против Србије! Наслов текста и оно што сам заправо рекао две су потпуно различите ствари", рекао је Хоџај за црногорску телевизију Антена М.

         Он је навео да стоји све остало што је рекао за Вечерњи лист о уплитању Србије у циљу подривања државности Косова, о мешању Београда у унутрашња питања Црне Горе и Македоније, као и његов став да регионална сарадња стабилизује Балкан и балансира Србију.

         "Што се тиче мојих коментара да Србија спроводи агресивну политику против суседних земаља и да западни партнери треба да искористе свој утицај у Србији, која је у суштини продужена рука Русије на Балкану, све су то моји познати ставови које сам протекле деценије више пута саопштавао", казао је Хоџај.

         Заменик премијера Косова Рамуша Харадинаја претходно је, у интервјуу за Вечерњи лист, изјавио да је у неколико наврата, током боравка у Хрватској, Македонији и Црног Гори, разговарао с челницима тих држава о оснивању пакта који би се супротставио Србији и "њеној агресивној политици".

         Он је за загребачки "Вечерњи лист" то оправдао тиме што Србија, како је рекао, "наставља агресивну кампању против Косова" и жели да дестабилизује цео регион.

          Министарство спољних послова Црне Горе негирало је данас да су званичници те земље водили разговоре о оснивању пакта против било које државе у региону, док је македонски премијер Зоран Заев изјавио да Македонија никада ни са ким није разговарала о формирању пакта против Србије.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари