Харадинајев „преговарачки тим“ спрема платформу која ће везати руке Тачију

ФАТМИР ЉИМАЈ: „ПЛАТФОРМА ЋЕ БИТИ ЈЕДИНСТВЕНИ СТАВ РЕПУБЛИКЕ КОСОВО“

         ШИПТАРСКИ преговарачки тим из Приштине припрема платформу за разговоре са Србијом који ће бити «израз јединства Косова, независно од тога што две велике опозиционе странке, Демократски савез Косова и Самоопредељење, нису подржале тим».

         Ово је изјавио заменик премијера и «копредседавајући екипе за преговоре» Фатмир Љимај.

         Наводећи да ће платформа бити «главни стуб на коме ће се заснивати цео процес дијалога Косова и Србије», Љимај је нагласио:

         "Биће то јединствени став Републике Косово. То ће бити документ који ће бити водич косовске државне делегације, институција Косова и тако ће Косово имати јединствену поруку, јединствен глас у будућим разговорима са Србијом", казао је Љимај за радио Слободна Европа.

         «Преговарачки тим Косова», који је формиран у Скупштини Косова у другој половини децембра прошле године, тренутно ради на припреми наставка дијалога са Србијом за шта очекује и идеје и предлоге као и документа о досадашњем току дијалога од стране председника Косова Хашима Тачија.

         Формирање преговарачке екипе је резултат стремљења Харадинајеве владе да ојача своју улогу у дијалогу са Србијом, што политички аналитичари на Косову виде као покушај смањења Тачијеве улоге.

          До јачања идеје о стварању преговарачког тима дошло је након што је Тачи изнео идеју о промени граница.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари