Харадинај Тачију: Не покушавај да нас обманеш лаком корекцијом граница

ОН МУ УВИЈЕНО УЗВРАЋА: ТО ЈЕ НАЛОГ АМЕРИКЕ, А „КОСОВО“ НЕ МОЖЕ БЕЗ АМЕРИКЕ

* Рамуш ХАРАДИНАЈ: Игра са границама је отишла предалеко

* Хашим ТАЧИ: „Косово нема други пут осим да чува, култивише и поштује савете САД. Ако неко не жели да чује ове савете, грађани Косова ће се питати: 'С ким треба да сарађујемо и чији савет ћемо узети у обзир? Дакле, нема алтернативе, мировни споразум, узајамно признање са Србијом и безрезервно поштовање савета САД“

___________________________________________________________________________

         КОСОВСКИ шиптарски премијер Рамуш Харадинај поручио је данас Хашиму Тачију да не покушава да обмањује „Косово“ лаком корекцијом граница јер се, како тврди, то неће догодити, преноси РТК2.

         Харадинај сматра да ниједан дEо територије Косова није споран, и из тог разлога не може доћи до корекције граница, нити се Косово може вратити на границе од пре 17. фебруара 2008. године.

         "Нема више будала, једном су нас изненадили, више не", рекао је Харадинај на осмој изборној скупштини Алијансе за будућност Косова у Дечанима.

         Према његовим речима, игра с границама је отишла предалеко.

         Поновио је и да неће бити заједнице општина са српском већином са извршним овлашћењима.

         Поводом спекулација о повлачењу америчких снага са Косова, Харадинај је рекао да Приштина жели да оне остану и да ниједна акција Косова неће покварити тај однос.

         Тачи:Безрезервно поштовати савете САД

         Тачи је данас у Призрену поново позвао да се поштују савети Сједињених АмериČких Држава, јер је то, по његовом мишљењу, једина алтернатива.

         "Косово нема други пут осим да чува, култивише и поштује савете САД. Ако неко не жели да чује ове савете, грађани Косова ће се питати: 'С ким треба да сарађујемо и чији савет ћемо узети у обзир? Дакле, нема алтернативе, мировни споразум, узајамно признање са Србијом и безрезервно поштовање савета САД"', навео је Тачи, пренио је РТК.

         Он је поново одбацио идеју о пођели Косова или размене територија и рекао да корекција граница превазилази оквире Устава, али ће радити на његовој промени с политичким партијама и кроз дебате са цивилним друштвом.

         "Корекција граница, да. С независном и сувереном косовском државом, припајањем Прешева, Бујановца и Медвеђе Косову. Промена у Уставу није крај света”, навео је Тачи, преноси Газета Еџпресс.

         Нагласио је да је то учинио четири пута док је био премијер.

          (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари