Харадинај: Противим се подели Косова и корекцији границе са Србијом јер се границе праве ратом

А ТАЧИ ЈЕ ЗА „ПРЕИСПИТИВАЊЕ ГРАНИЦА“ ДА БИ ПРИШТИНА ДОБИЛА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂУ

* Хашим ТАЧИ: „Ја сам временом одбацио опцију поделе и размене територија, овде причам само о преиспитивању, односно корекцији границе мировним путем и то за добробит Косова

_____________________________________________________________________________________

         ГРАНИЦЕ се могу променити само ратом, поручио је шиптарски косовски премијер Рамуш Харадинај и додао да се противи подели Косова или "корекцији границе" са Србијом.

         "Границе се постављају ратом, само ће их рат променити. Сви Албанци би воlели да се Прешево припоји Косову, али знате да су границе постављене са уласком НАТО, десет хиљада људи је погинуло због тих граница, не можете се играти са границама", рекао је Харадинај после састанка своје владе.

         Истовремено, косовски председник Хашим Тачи поручује да подржава "преиспитивање граница" са Србијом, јер то сматра једином могућношћу да се Прешево, Бујановац и Медвеђа припоје Косову, преноси Танјуг.

         "Да будем сасвим јасан, ја сам временом одбацио опцију поделе и размене територија, овде причам само о преиспитивању, односно корекцији границе мировним путем и то за добробит Косова", написао је Тачи на Фејсбуку.

         Тачи тврди да противници овог предлога врше пропаганду за поделу и размену територија и наводи да у тој ситуацији грађани Косова треба на референдуму сами да одлуче ко је у праву и која је опција у интересу Косова.

         Како преноси РТК2, Харадинај се захвалио команданту америчких снага Кфора Нику Дучићу, којег је назвао "Американцем косовско-српског порекла", на "добро обављеном послу у близини језера Газиводе".

         (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари