Харадинај представио амбасадорима квинте свој нацрт свеобухватног споразума са Србијом

ПОМЕНУО И `АНЕКСЕ` И РАСПРАВУ ПО ЧИЈЕМ ЗАВРШЕТКУ БИ НАСТАО „ЗАВРШНИ ДОКУМЕНТ"

        КОСОВСКИ премијер, Рамуш Харадинај, објавио је на свом Фејсбук профилу да је амбасадорима земаља квинте представио нацрт свеобухватног споразума о нормализацији односа са Србијом. До ове иницијативе је дошло након више пропалих покушаја да се у Скупштини Косова усвоји предлог преговарачког тима владе, као и резолуција опозиције о дијалогу са Србијом.

        Ево шта је саопштио Рамуш Харадинај после састанка:

        „Данас сам, пред амбасадорима земаља Квинте и шефицом Канцеларије ЕУ, представио први нацрт правно-обавезујућег свеобухватног споразума између Републике Косово и Републике Србије. Овај нацрт документа је пратећи документ за постојећи процес дијалога, као и аспекте који се односе на убрзање овог процеса.

        Главни преговарач за технички дијалог, Авни Арифи, представио је поглавља која ће за нас бити главни параметри споразума, који ће отворити пут нормализацији између Косова и Србије. Нацрт документа са пратећим анексима такође је достављен свим носиоцима институција и шефовима свих политичких субјеката.

        У наредним данима и недељама, о овом нацрту документа ће се расправљати са свим странама у нашем друштву како би дошли до завршног документа у који ће бити укључена свачија експертиза,“ написао је Харадинај на Фејсбуку.

        Харадинај је оптужио високу представницу Европске уније Федерику Могерини да је уништила дијалог „који је имао за циљ нормализацију односа између Косова и Србије, претворивши га у дијалог о територији, границама или разменама“, да би одмах потом, председник Србије Александар Вучић стао у њену одбрану.

        https://kossev.info/haradinaj-predstavio-ambasadorima-nacrt-finalnog-spo...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари