Харадинај Хејлу: Са Србијом смо спремни за међусобно признање у постојећим границама

„РАЗГОВАРАЋЕМО О СВИМ ОТВОРЕНИМ ПИТАЊИМА, УКЉУЧУЈУЋИ СЛОБОДНУ ТРГОВИНУ“

Дејвид Хејл

           ПРЕМИЈЕР шиптарског Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да је са америчким подсекретаром за политичка питања Дејвидом Хејлом имао отворен и искрен разговор о спремности Косова за наставак дијалога са Србијом који ће за резултат имати међусобно признање у постојећим границама.

           Харадинај је на Фејсбуку написао да је на састанку изнео став да је "Косово спремније него било када, да јединствено једним гласом настави дијалог са Србијом и да допринесе добросуседству, миру и стабилности".

           "Ово јединство је значајније након усвајања Платформе и Закона о дијалогу", написао је Харадинај на фејсбуку.

           Косовски премијер је изразио спремност за дијалог и позвао Србију "да се врати столу (дијалогу) и да разговара о свим отвореним питањима укључујући и слободну трговину и постигне споразум који ће за резултат имати признање у постојећим границама".

           Стејт департман је раније најавио да ће Хејл у Приштини разговарати са косовским лидерима о, како се наводи, "историјској шанси да се постигне свеобухватни споразум о нормализацији односа са Србијом", те о тражењу могућности за постизање договора, али да САД неће давати рецепт за решење, које мора бити примењиво и на Косову и у Србији и мора допринети дугорочној стабилности региона.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари