Вулин: Харадинај се ништа не пита у вези с преговорима Београда и Приштине

„ДА СЕ ОН ПИТА – СРБИЈЕ НЕ БИ НИ БИЛО, А ВУЧИЋ ЈЕ ПОКАЗАО ДА УМЕ ДА СЕ ИЗБОРИ ЗА ИНТЕРЕСЕ СРБИЈЕ“

* Шиптарски премијер изјавио да ће споразума са Србијом бити ако Србија призна Косово и ако општине Прешево, Бујановац и Медвеђа са југа централне Србије, буду припојене Косову

_________________________________________________________________________

          МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас у Нишу да се косовски премијер Рамуш Харадинај ништа не пита у вези с преговорима Београда и Приштине и да се с њим не преговара.

         "Када би се Рамуш Харадинај нешто питао, онда Србије не би ни било, али пошто се не пита, и с њим се не преговара, биће онако како се буду договорили наши преговарачи и како буду прихватили грађани Србије", рекао је Вулин поводом Харадинајеве изјаве да ће споразума са Србијом бити ако Србија призна Косово и ако општине Прешево, Бујановац и Медвеђа са југа централне Србије, буду припојене Косову.

         Како преноси Министарство одбране, он је нагласио да је председник Србије Александар Вучић човек који је показао да је у стању да се избори за интересе Србије и српског народа и тамо где се мислило да нема никакве наде.

         Вучић је исто тако "и човек који се не заклања ни иза кога, који ће врло јасно и гласно рећи када нешто буде било близу договора и када нешто, ако буде било близу договора, да се стави пред лице читаве нације и да се свако од нас изјасни о томе, о резултатима разговора и преговора", додао је министар.

         Он је оцијенио и "некажњени терориста као што је Харадинај не може ништа друго ни да каже, него да покуша да поквари споразум, да га осујети, јер ако буде осујећен и покварен споразум, ако буде задржан статус кво, Харадинај ће бити на слободи".

         "Ако споразум буде био постигнут и ако будемо могли да кажемо да можемо да идемо даље, онда ће функционисати Суд за ратне злочине ОВК-а и све оно што Харадинај и њему слични покушавају да избегну", поручио је министар Вулин, додаје се у саопштењу.

        (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари