Српскa добија од Србије 13.500 доза вакцине против сезонског грипа

ВЛАДА У БЕОГРАДУ САОПШТИЛА ДА ЋЕ ИСПОРУКА БИТИ ШТО ЈЕ МОГУЋА БРЖА

* Крајем марта Србија је Републици Српској поклонила пет клиничких и пет транспортних респиратора, 30.000 епидемиолошких маски, 2.000 заштитних одела, 200 наочара и 50.000 рукавица. Потом је Републици Српској упућено и 10.000 литара раствора натријум-хипохлорита и контигент тестова на корона вирус

_______________________________________________

       СРБИЈА ће поклонити Републици Српској 13.500 доза четворовалентне вакцине против сезонског грипа, договориле су данас две владе.

       Влада Србије је саопштила да ће донација била што пре реализована с обзиром и на неповољну епидемиолошку ситуацију изазвану вирусом ковид-19.

       "Вакцинацијом против сезонског грипа постиже се примарни циљ заштите од тог вируса, али је у овим данима драгоцена и због смањења притиска на здравствене системе и спречавања потенцијалних хоспитализација особа инфицираних сезонским грипом", стоји у саопштењу.

       Крајем марта Србија је Републици Српској поклонила пет клиничких и пет транспортних респиратора, 30.000 епидемиолошких маски, 2.000 заштитних одела, 200 наочара и 50.000 рукавица.

       Потом је Републици Српској упућено и 10.000 литара раствора натријум-хипохлорита и контигент тестова на корона вирус.

       Током посете председника Србије Александра Вучића Бањалуци испоручено је 15 санитетских возила вредности 750.000 евра, пише у саопштењу.

       Влада додаје да ће "паралелно са својом борбом против корона вируса", наставити да "на сваки могући начин помаже Републици Српској и српском народу у њиховој борби против епидемије".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари