Вучић: Косово је размажено дериште које су одгајиле велике западне силе

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ У ОКВИРУ КАМПАЊЕ „БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ“ ПОСЕТИО РАШКУ

* „Тежина положаја Србије у томе је што се увек тражи и најмањи повод да се Београд оптужи да није кооперативан. Зато морамо бити десетоструко мирнији, рационалнији, сталоженији од њих како бисмо очували нашу позицију

* Коментаришући изјаву косовског премијера Рамуша Харадинаја да неће дозволити да укидање таксе на увоз српске робе буде услов за наставак дијалога, Александар Вучић казао да је такав став и очекивао: „Они рачунају на економске губитке Србије, рачунају да нико у Србији није заинтересован за Косово, али ми јесмо. Мене брине то што ирационални и неодговорни људи могу да предузму и друге мере које могу да нас одведу у лошем смеру. Наслућујем о којим је мерама реч

_________________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас у Рашки да је Косово "размажено дериште" које су одгајиле велике западне силе и коме се толерише да прави проблеме где и како стигне.

          Он је током обиласка Рашког округа у оквиру наставка кампање "Будућност Србије" рекао да је тежина положаја Србије у томе што се увек тражи и најмањи повод да се Београд оптужи да није кооперативан.

          "Зато морамо бити десетоструко мирнији, рационалнији, сталоженији од њих како бисмо очували нашу позицију. Наш посао је да се понашамо одговорно, да говоримо народу шта је истина и да се боримо за интересе народа", казао је председник Србије.

          Коментаришући изјаву косовског премијера Рамуша Харадинаја да неће дозволити да укидање таксе на увоз српске робе буде услов за наставак дијалога, Вучић је казао да је такав став и очекивао.

          "Они рачунају на економске губитке Србије, рачунају да нико у Србији није заинтересован за Косово, али ми јесмо. Мене брине то што ирационални и неодговорни људи могу да предузму и друге мере које могу да нас одведу у лошем смеру", казао је Вучић додајући да наслућује о којим је мерама реч.

          Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србима с Косова поручио да је увек уз њих и замолио их да не иду у Војску Косова.

          Он није хтео да каже када ће у оквиру кампање "Будућност Србије" посетити Косово, али је рекао да се нада да ће успети да реши ситуацију тако да на тој територији буде мање тензија.

          "Замолио сам све Србе да не иду у Војску Косова и да размисле зашто је формирана, које су потребе и намере оних који су је формирали", казао је Вучић и додао само још треба "српско-српски сукоб".

          Према његовим речима, Срби у Косовском Поморављу доживљавају велики притисак да се прикључе тој војсци и изразио наду да ће успети да их издрже.

          Он је рекао да грађани данас знају како се троши државни новац на Косову и додао да људи на тој територији "знају ко их је раније пљачкао".

          Вучић је изјавио и да је питање повећања наталитета у Србији од велике важности.

          "Важно је да имамо више деце. Ако је то питање посла, више посла ћемо да обезбедимо. Али нећемо постојати као народ ако не будемо имали више деце. То мора сваки човек да разуме", рекао је председник Србије.

          Он је навео да то није нека врста обавезе према народу већ поглед ка будућности.

           "Не будемо ли имали више оваквих 'анђела', као што су ови овде, плашим се да нећемо имати будућност", рекао је Вучић.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари