ЗУКОРЛИЋ: Та настава је кривоверство и васпитавање деце да робују Београду

МЕШИХАТ ИСЛАМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У СРБИЈИ ФАТВОМ ЗАБРАНИО

УЧЕЊЕ ВЕРОНАУКЕ У СВЕТОВНИМ ШКОЛАМА

  • ХАРАМ: „Забрањено је похађање исламске веронауке код неовлашћених и некомпетентних наставника, јер је супротно исламским прописима, циљевима и интересима ислама, Исламске заједнице и муслимана”

         ГЛАВНИ муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић објавио је данас фатву којом је забранио похађање исламске веронауке у основним и средњим школама у Србији.

         Фатви је донело Веће за фатве мешихата Исламске заједнице коју предводи Зукорлић, а њоме су родитељи верници  обавезани да заштите своју децу тако што ће им учење веронауке омогућити у џамијама или мектебу.

         „Харам - забрањено је похађање исламске веронауке код неовлашћених и некомпетентних наставника, јер је супротно исламским прописима, циљевима и интересима ислама, Исламске заједнице и муслимана”, наводи се у саопштењу мешихата достављеном медијима.

         Додаје се да је фаз, односно обавеза сваког родитеља да заштити своје дете од похађања веронауке.

         У саопштењу се наводи и да директори и наставници који врше притисак на ученике ради похађања такве веронауке чине зло, чиме се сврставају у непријатеље ислама, Исламске заједнице и муслимана.

         Указује се да је наредба донета зато што су Министарство вера, односно Комисија за односе са верским заједницама и Министарство просвете у потпуности занемарили предложену листу вероучитеља мешихата Исламске заједнице и из процеса извођења верске наставе искључили готово све вероучитеље те верске заједнице.

         Указује се и да је оно што је за ову школску годину понуђено као исламска веронаука заправо „кривоверство” и „покушај васпитавања деце да робују Београду и његовим режимима”.

         Истиче се и да је фатва донета на основу шеријата и устава Исламске заједнице у Србији.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари