Здружена тактичка војна вежба с бојевим гађањем „Бегеј 2019”

УЧЕСТВОВАЛО 900 ВОЈНИКА, 31 ВОЈНО ПЛОВИЛО, 13 БОРБЕНИХ АВИОНА...

* Приказани убацивање извиђачке групе у борбени распоред непријатеља и специјални десант у дубину распореда непријатеља, полагање речне минске препреке и спречавање напада непријатељских ратних бродова противбродским дејствима, ваздухоплови у припремама напада и ваздухопловна подршка

* Уследили артиљеријска припрему напада, речни десант, попречно превожење борбене технике преко реке и увођење у борбу, напад на командни брод непријатеља, разминирање пловног пута, бродска, противбродска и пешадијска дејства на циљеве на копну и води и формирање понтонског моста и прелаз борбене групе преко моста

____________________________________________________________________

        ЗДРУЖЕНА тактичка вежба с бојевим гађањем „Бегеј 2019” почела је данас на привременом полигону „Тител” у присуству председника Србије Александра Вучића и потпредседника Централне војне комисије Кине, генерала Џанга Јуосјаоа.

        У вежби учествује више од 900 припадника јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и против-ваздухопловне одбране и Специјалне бригаде.

        Укупно је ангажовано 228 средстава, и то 33 борбена возила, 31 пловни објекат, 13 ваздухоплова, 62 неборбена возила и 89 инжењерских средстава.

        Тема вежбе је приказати борбену групу у нападу са насилним преласком реке, а циљ вежбе је да се покажу снага за командовање и обученост потчињених јединица борбене групе у припреми, организовању и извођењу борбене операције.

        Вежба се изводи у неколико фаза, а, између осталог, биће реализовано убацивање извиђачке групе у борбени распоред непријатеља и специјални десант у дубину распореда непријатеља, полагање речне минске препреке и спречавање напада непријатељских ратних бродова противбродским дејствима, ваздухоплови на припремама напада и ваздухопловна подршка.

        Затим, учесници ће приказати артиљеријску припрему напада, речни десант, попречно превожење борбене технике преко реке и увођење у борбу, напад на командни брод непријатеља, разминирање пловног пута, бродска, противбродска и пешадијска дејства на циљеве на копну и води и формирање понтонског моста и прелаз борбене групе преко моста.

        Руководилац вежбе је заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић, а командант борбене групе је начелник штаба прве бригаде Копнене војске пуковник Драган Радаковић.

        Вежбу са обале прате и грађани тог дела Војводине.

        Уочи почетка, приређен је свечани дочек за председника Србије, а вежби присуствују и министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, генерални секретар председника Никола Селаковић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Потписан Споразум о примопредаји

кинеске опреме Србији

        Споразум о примопредаји опреме коју је Кина донирала Војсци Србије потписан је данас у Тителу, у присуству председника Србије Александра Вучића и потпредседника Централне војне комисије Кине, генерала Џанга Јуосјаоа.

        Споразум су потписали начелник управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић и начелник Канцеларије за међународну војну сарадњу Централног војног комитета генерал мајор Ци Гуовеи.

        Документ је потписан, како преноси Танјуг, након реализације војне вежбе „Бегеј 2019” у Тителу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари