За Војску Србије приоритет војни полигон код Врања у који Американци улажу 500.000 долара

ВУЛИН: У ЊЕГОВОМ САСТАВУ БИЋЕ И МИНИ-ПОЛИГОН ЗА ПРОТИВОКЛОПНО ОРУЖЈЕ

        МИНИСТАР одбране Александар Вулин изјавио је данас да ће војни полигон у селу Вртогош код Врања по завршетку радова 2018. године бити регионални центар за обуку припадника Војске Србије.

        Вулин је приликом обиласка касарне „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ рекао да је уређење војног полигона за обуку у селу Вртогош један од приоритетних објеката на коме се тренутно ради на повећању капацитета за обуку и наставу припадника Војске Србије. Он је истакао да је у уређење полигона до сада је уложено 59,7 милиона динара, да би требало да се уложи још 212 милиона динара, као и да је још око 500.000 долара донација Сједињених Америчких Држава.

       „Рок за завршетак радова је 2018. година, након чега ће на полигону моћи да се вежба гађање из свих пешадијских калибара до 12,7 милиметара, али и гађање из ручних ракетних бацача“, рекао је Вулин.

        Вулин је казао да је предвиђено да у Вртогошу буде изграђен и мини полигон за оклопно оружје.

        Према његовим речима, полигон у селу Вртогош користиће се за обуку у оквиру капацитата војне базе „Југ“ код Бујановца, која је намењена за обуку припадника Војске Србије за учешће у међународним мировним операцијама.

        Полигон у Вртогошу обишао је заједно са министром одбране и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари