Вулин: Све што се допусти Шиптарима – мораће да се допусти и Србима у БиХ

„АКО ТУРКОВИЋ НЕ ПРИЗНАЈЕ ДЕЈТОНСКО УРЕЂЕЊЕ БиХ – ЗАШТО БИ СРБИ ПРИЗНАВАЛИ БиХ?“

* „Градити БиХ на убијању Републике Српске сигуран је начин да се разори БиХ и призове насиље и рат. изгледа да унуци оних из редова Ханџар дивизије тешко праштају Србима што су били једини антифашистички народ у Европи“

* „БиХ јесте постојала без Исламске декларације Алије Изетбеговића и без мешања странаца, али да је са њима нестала“

__________________________________________________________

       СА СРБИМА може сваки договор, али насиље никако, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, реагујући на позиве министра иностраних послова у Савету министара Бисере Турковић на укидање Републике Српске и њено поређење председавајућег и српског члана Председништва БиХ Милорада Додика са Хитлером.

       Вулин је напоменуо да су и Александар Вучић и Милорад Додик потомци јасеновачких жртава, а да њихови саговорници из заједничких органа БиХ имају више емоција према убицама из Јасеновца него према њиховим жртвама.

       Он је оценио да "унуци из редова Ханџар дивизије" тешко праштају Србима то што су били једини антифашистички народ у Европи.

       Градити БиХ "на убијању Републике Српске", за Вулина јесте сигуран начин да се разори БиХ и призове насиље и рат.

       „Све што се допусти Шиптарима, мораће се допустити и Србима. Ако министарка спољних послова не признаје дејтонско уређење БиХ, зашто би Срби признавали БиХ", упитао је Вулин.

       Према његовим речима, тешко је објаснити зашто је разбијена СФРЈ, а није разбијена БиХ, а још теже - да Шиптари могу да покушају да добију државу на Косову и Метохији, а Срби не могу у БиХ, саопштено је из Покрета социјалиста, чији је Вулин председник.

       Вулин је истакао да БиХ јесте постојала без Исламске декларације Алије Изетбеговића и без мијешања странаца, али да је са њима нестала.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари