Вулин: Срби у Црној Гори више нису сами – Србија ће чувати светиње свог народа и јединствену СПЦ

„СВИ ЗНАМО ДА СЕ ЂУКАНОВИЋ НИЈЕ РОДИО КАО ЦРНОГОРАЦ И АТЛАНТИСТА – ДА ЈЕ БИО СРБИН“

* „Црногорска власт има права да одлучи шта хоће, али нема право да брани Србији да брине о Србима, макар онолико колико Албанија брине о својим сународницима у Црној Гори

______________________________________________________________________

         „ЧЛАНСТВО Црне Горе у НАТО је одлука власти Црне Горе и Србија се ни на који начин није и неће изјашњавати о тој чињеници. Одлуке Црне Горе су њене и Србију баш ни мало не занимају“ изјавио је министар одбране Александар Вулин одговарајући на интервју Мила Ђукановића агенцији Танјуг.

        - Знам зашто Ђукановић напада политику деведесетих година. Може он да разбије сва огледала али увек ће у њима наћи слику политичара који је до 1999. учествовао у сваком делу политике коју он назива политиком деведесетих, наводећи да разуме заинтересованост председника Вучића за права грађана српске националности и положај СПЦ на просторима других држава, али упозоравајући да се та политика мора водити врло суптилно јер су још у свежем сећању 1990. година и тадашњи покушај да се уређују права грађана српске националности у другим државама у региону“.

        Министар одбране Србије је додао: „Ђукановић има право да се прави да је рођен као Црногорац и евроатлантиста, а ми имамо право да се сетимо Мила Ђукановића Србина, искреног сарадника Слободана Милошевића и доследног настављача русофилске традиције владара Црне Горе.“

        „Црногорска власт има права да одлучи шта хоће, али нема право да брани Србији да брине о Србима, макар онолико колико Албанија брине о својим сународницима у Црној Гори. Зашто се Ђукановић радује посети Тачија или Харадинаја, али посету председника Вучића мора да процењује и правда? Може Ђукановић да одлучи шта хоће али не може Србији да брани да чува светиње свог народа и брани јединствену Српску православну цркву. Срби у Црној Гори нису више сами“, поручио је министар Вулин.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари