Вулин: Радман би волео хрватске окупационе снаге у Србији, али му за то треба много више од Куртија

МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ ОДРЕАГОВАО НА „ХРВАТСКИ КАМП“ НА КиМ

* Александар ВУЛИН: Кад министар државе настале разбијањем СФРЈ, а пре тога Краљевине Југославије, прича о неповредивости граница - јасно да се границе не смеју мењати само ако би водиле уједињењу Срба. Добро би било да Радман објасни - како цепање Србије доприноси миру, а уједињење Срба је претња

_____________________________________________________________

       МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да се о томе да ли ће нека земља послати војнике на Косово и колико ће тих војника бити у оквиру Кфора одлучује искључиво у складу с Резолуцијом 1244.

       Вулин је таквом изјавом реаговао на најаву хрватског министра иностраних послова Гордана Грлића Радмана да ће "Хрватска поставити војни камп на Косову",

       „Да ли и колико војника Хрватска или нека друга земља може да има у оквиру Кфора, одлучује се у складу с принципима одређеним Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, а не договором 'браће по оружју', одговорио је Вулин на молбу Косово онлајна да прокоментарише најаву шефа хрватске дипломатије и његову изјаву да се Хрватска противи било каквој промјени граница у источној Европи.

       Вулин је додао да не сумња "да би Радман волeо да може да распореди окупационе снаге на простору Србије, али за то ће му требати много више од оног што с Куртијем може да смисли".

       Вулин наводи и да када "министар државе настале разбијањем СФРЈ, а пре тога Краљевине Југославије, прича о неповредивости граница онда је јасно да се границе не смeју мењати само ако би водиле уједињењу Срба".

       "Лицемерје с којим о неповредивости граница говоре сепаратисти може се поредити само с онима који траже да викар усташке војске Алојзије Степинац буде светац због отпора усташама. Остаје још само да нам се објасни зашто је могуће мењати границе 1941, 1991, 2008. године, а после тога није и како је цепање Србије допринос миру, а уједињење Срба претња стабилности", изјавио је министар Вулин.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари