Вулин: Нека нико не мисли да ће српском народу моћи да пише историју

ОБРАТИО СЕ НА АВАЛИ ОФИЦИРИМА КОЈИ СУ ЗАВРШИЛИ ШКОЛУ НАЦИОНАЛНЕ ОДБРАНЕ

* „Када од нас велики и моћни траже да признајемо геноциде које нисмо починили, да пишемо историју како они мисле да треба да је пишемо или траже да честито и часно име свог народа бацимо на терен дневне политике, да се заборавимо и самопоништимо, онда знамо колико је вредно и велико што смо изабрали да сами одлучујемо о себи, да своју историју пишемо сами“

______________________________________________________________

         МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да нико не треба ни да помисли да ће српском народу моћи да пише историју и да ће Срби пристајати да им туђа лаж постане истина, а да им стварност постане зло које други препознају у себи.

         "Када од нас велики и моћни траже да признајемо геноциде које нисмо починили, да пишемо историју како они мисле да треба да је пишемо или траже да честито и часно име свог народа бацимо на терен дневне политике, да се заборавимо и самопоништимо, онда знамо колико је вредно и велико што смо изабрали да сами одлучујемо о себи, да своју историју пишемо сами и да о њој говоримо онако како је било", рекао је Вулин код Споменика Незнаном јунаку на Авали.

         Из Министарства одбране Србије саопштено је да је Вулин у обраћању официрима, који су завршили Командно-штабно усавршавање Школе националне одбране, подсетио да је Србија обележила 100 година од завршетка Првог светског рата и 20 година од завршетка НАТО агресије, и научила много из историје:

         "Научили смо у ратовима које нисмо тражили и нисмо водили својом вољом, које нисмо изазвали - да смо их добијали и у њима побеђивали зато што су народ и војска били једно и зато што су вредности за које смо се борили биле вредности сваког човека, које свако може да прихвати и да разуме", рекао је Вулин.

         Он је поручио да су Срби научили посебно након грађанских ратова на простору бивше Југославије, да тамо где нема српске војске, ни српске државе, за Србе нема ни правде, ни саосећања, ни пажње.

         "Научили смо и да само снажна српска држава и снажна војска, која је у стању да одговори на сваки изазов, јесу довољан гарант да ћемо трајати и живети тамо где смо се родили. Не тамо где нас је неко довео, послао, ни тамо где би неко могао о нама да говори као о агресору, већ тамо где смо се родили. Без обзира да ли се тамо протежу границе државе Србије, српски народ има право да очекује пажњу и заштиту своје државе и своје војске", нагласио је Вулин. 

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари