Вулин: Греше сви који Бошковића потцењују и подсмевају му се јер он – нема стида

„МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА ПАЖЉИВО СЛУШАМ И КАДА МЕ ХВАЛИ И КАДА МЕ КОРИ“

* „Када на гроб убијеног министра одбране заједничке државе Србије и Црне Горе не дође министар одбране Црне Горе, онда је то трагично. Када за покушај спречавања доласка делегације из Србије министар одбране окриви министарство културе - то је комично

* „Ровчанима се захваљујем што су ми на Павловом гробу рекли да је свако њихово огњиште и моје и да ме чекају без најаве и дозвола. Не знам да ли су Ровчани тиме постали хибридна претња али знам да нису никада престали да буду Срби

________________________________________________________________________

        МИНИСТАР одбране Србије, Александар Вулин, реаговао је на то што га је црногорски министар одбране,Предраг Бошковић, упоредио са нацистима.

        „Бошковића многи потцењују и подсмевају му се. Греше. Бој се, не оног који се ничег не боји, већ оног који се ничега не стиди. Он стид упознао није. Бошковић без и мало стида вређа све жртве нацизма. За потребе мале пакости чини велику штету свим антифашистима Црне Горе и свим жртвама нацизма. Нећу му одговорити истом мером јер ништа у савременом свету не може да се упореди са нацистичким ужасима. Срби су од нацизма много пропатили а отпор Срба нацистима може да буде пример и много млађим нацијама“, изјавио је министар одбране Александар Вулин одговарајући Предрагу Бошковићу који је рекао да „национал-социјализам који у последње вријеме исијава из министра Вулина највише шкоди интересима Србије“, као и да је његово понашање приликом посете Црној Гори трагикомично.

        „Када на гроб убијеног министра одбране заједничке државе Србије и Црне Горе не дође министар одбране Црне Горе, онда је то трагично. Када за покушај спречавања доласка делегације из Србије министар одбране окриви министарство културе - то је комично. Када министар Црне Горе мисли да може да понизи митрополита Српске православне цркве - то је тужно“, рекао је српски министар одбране.

        Како каже, Црну Гору поштује, њеној славној историји исписаној у бојевима за слободу Срба се диви.

        „Митрополита Српске православне цркве Амфилохија пажљиво слушам и када ме хвали и када ме кори. Ровчанима се захваљујем што су ми на Павловом гробу рекли да је свако њихово огњиште и моје и да ме чекају без најаве и дозвола. Не знам да ли су Ровчани тиме постали хибридна претња али знам да нису никада престали да буду Срби“, изјавио је министар Вулин.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари