ВУЧИЋ: Видим да су Мркоњић, можда и Дачић незадовољани овим што радим

УПИТАН - ХОЋЕ ЛИ НАСТАВИТИ САДАШЊИМ КУРСОМ И ПО ЦЕНУ ПАДА ВЛАДЕ - УЗВРАТИО: „АКО ТАКО МОРА ДА БУДЕ”

  • Речи из наслова су одговор Александра Вучића поводом спекулација да би ускоро могло да дође до прекомпоновања владајуће већине, па чак и ванредних избора уколико влада не успе да постигне сагласност око главних питања
  • Премијеру и министру саобраћаја истовремено поручио: «На њима је да покажу то незадовољство"

         ПРВИ потпредседник Владе Србије Александар Вучић -  упитан у интервјуу најновијем броју магазина "Корд" (CorD) да ли ће наставити борбу против корупције и криминала чак и по цену пада владе – одговорио је:

         - Ако тако мора да буде... Уколико је неко у влади незадовољан мојим радом, зашто би њихови посланици подржавали мене или било кога другог? То може брзо да се реши. Не бојим се да будем смењен. Оно што сада радим је од суштинског значаја за моју каријеру и живот".

         Он је додао да не жели да буде запамћен као некакав апаратчик који је узео "пет милиона евра и торшио их, евро по евро, до краја живота".

         "Моје имовина је иста последњих 15 година. Имам све што ми је потребно, био сам на власти и раније. Био сам и у опозицији и нисам гладан власти", додао је Вучић.

         Поводом спекулације да би ускоро могло да дође до прекомпоновања владајуће већине, па чак и ванредних избора уколико влада не успе да постигне сагласност око главних питања, Вучић је одговорио:

         "Видим да је (министар саобраћаја Милутин) Мркоњић незадовољан овим што радим, а претпостављам и (премијер Ивица) Дачић. На њима је да покажу то незадовољство".

         У вези са европским интеграцијама, Вучић је рекао да је реално очекивати да Србија добије датум почетка приступних преговора са Европском унијом следеће године.

         "ЕУ тражи од нас да испунимо циљеве који су представљени претходној влади и ми идемо у том смеру", рекао је Вучић и додао да је Србија "на путу ка ЕУ", али да ће сарађивати и са свим другим земљама.

         "Наш пут води у ЕУ, али желимо истовремено сарадњу и са САД, Кином, Јапаном, афричким државама...", рекао је Вучић и оценио да се односи са САД "развијају у добром смеру", без обзира на различите ставове око Косова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари