Вучић: Верујем да ћу разговарати са Путином, али можда неће да разговара са мном

У ДАВОСУ НАГЛАСИО ДА СРБИЈА НЕ ТРЕБА ДА УВОДИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ КАО МАЂАРСКА

* „Најлакше је свима да кажу повећајте цене... Али, морамо да сачувамо државу. Ако неко мисли да је кризно време када треба да заради највише - кажем им немојте то да мислите. Нико не може да уцењује државу и да се игра са државом. Проћи ћете горе него што сте мислили. Држава вам неће дозволити да урушите земљу у тешко време зато што мислите да је време да будете пребогати

* Председник Србије открио да очекује да ће се чути са Владимиром Путином, али да није сигуран у то и да треба сачекати још неколико дана и видети шта ће се десити: „Мислим да хоћу, али да сачекамо који дан. Можда човек неће да разговара са мном, видећемо

* Подсетио да су у Хрватској пре неколико месеци изашли са причом да је он тукао затворенике у Петрињи, иако никада чак није ни био тамо. И додао: „Замислите да ми измислимо о председнику неке друге земље тако нешто… Мислите да је неко рекао `извините`? Не, само су наставили са истом врстом кампање, мислећи да је све дозвољено јер Србија никада није довољно мала, неуспешна и слаба, како би неки желели”

_________________________________________________________

       КОМЕНТАРИШУЋИ одлуку мађарске владе да због украјинске и економске кризе уведе ванредно стање, председник Србије Александар Вучић је рекао да не мисли да у Србији треба применити исту меру.

       „Србија има одговор, али људи нису навикнути да чују другачију позицију. Ми имамо чисту позицију, али да ли ће то да учини нашу ситуацију лакшом - сигурно да неће", рекао је Вучић.

       Он је нагласио да сваки одговоран човек увек брине и да је брига је нешто што је повезано са одговорношћу.

       „Ако не бринете можда лакше живите али не постижете резултате. Ми ћемо имати безброј проблема. Видели сте да је Мађарска увела ванредно стање – због безбедности, снабдевања, енегрената. Ја не мислим да ми треба да уводимо ванредно стање", нагласио је Вучић из Давоса, где присуствује годишњем састанку Светског економског форума.

       Вучић је рекао да Србија има чисту позицију што се тиче међународног јавног права и моралних принципа.

       "Најлакше је свима да кажу повећајте цене. Некада морате - али дајте да то буде најмање могуће. Морамо да сачувамо државу. Ако неко мисли да је кризно време оно када треба да заради највише - кажем им немојте то да мислите. Нико не може да уцењује државу и да се игра са државом. Проћи ћете горе него што сте мислили. Држава вам неће дозволити да урушите земљу у тешко време зато што мислите да је време да будете пребогати. Зауставите се мало и гледајте да заједно са државом и грађанима зарађујете много, али не тако да остали изгубе. То је моја молба за њих", рекао је Вучић.

Вучић: Очекујем да ћу се чути с

Путином, видећемо за неки дан

       Председник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује да ће се чути са руским председником Владимиром Путином, али да није сигуран у то и да треба сачекати још неколико дана и видети шта ће се десити.

       "Мислим да хоћу, али да сачекамо који дан. Можда човек неће да разговара са мном, видећемо", рекао је Вучић за ТВ Пинк одговарајући на питање да ли ће се чути са руским председником.

Како објаснити да се неко

против казни за убице деце

       "Како да објаснимо да се неко противи да убице деце буду кажњене", упитао је вечерас председник Србије Александар Вучић, коментаришући реакције из Хрватске на оптужницу у Србији за акцију “Олуја” и изјаве хрватског председника Зорана Милановића да ће та оптужница “коштати Србију” која никада неће успети да уђе у ЕУ.

       На констатацију да су увек неки проблеми са Хрватима, Вучић је за ТВ Пинк рекао да он нема никакве проблеме са њима, чак напротив, жели да представници хрватске мањине учествују у раду будуће владе, већ да неко други има проблем са ратним злочинима, па сада прети Србији.

       “Ја сам научио на хајку против мене, али сада се прети целој земљи”, указао је Вучић. Подсетио је да у Хрватској пре неколико месеци изашли са причом да је тукао затворенике у Петрињи, иако никада чак није ни био тамо.

       “Замислите да ми измислимо о председнику неке друге земље тако нешто… Мислите да је неко рекао извините? Не, само су наставили са истом врстом кампање, мислећи да је све дозвољено јер Србија никада није довољно мала, неуспешна и слаба, како би неки желели”, рекао је Вучић.

Руковање са Андрејом Пленковићем

       Када је реч о оптужници српског тужилаштва за ратне злочине почињене током акције "Олуја", против четири официра хрватске војске, због сумње да су наредили акцију у којој су страдали цивили у избегличкој колони, а највише на Петровачкој цести, Вучић је рекао да нити се мешао у то, нити би се икада мешао, али је, каже, поносан на чињеницу да ће преживели имати наду да ће правда макар делимично бити задовољена.

       “Како да објаснимо да се неко противи да убица деце буду кажњена? Хоћете да животи те невине деце, брата и сестре Рајић, буду бачени зато што је некоме пало на памат да баца гранате, бомбе, и убија децу. Да нису некоме претили идући Петровачком цестом, у збегу, да се спасу и живе нормално. Они су тада имали 11 и 9 година, а нисте се сетили да кажете нешто о том злочину”, рекао је Вучић.

       Он је подсетио на изјаву хрватског адвоката Анта Нобила да у Хрватској за то није поведен поступак, и констатовао је да онда, наравно, Србија крива, јер је, ваљда, дозвољено убијати децу, али не и покренути поступак због тога.

       “Нећете дати Србији у ЕУ, нећете да дате Шведској и Финској у НАТО… Видећемо, ви сте велики и моћни… Ми волимо ЕУ, страшно нам је важна, али деветогодишње и 11-огодишње дете много су нам важнији од сваког НАТО, ЕУ и свега другог”, поручио је председник Србије.

       Додао је да нема ниједну тежу реч за Хрватску.

       “Ми ћемо да радимо свој посао, они свој, али да их умољавамо, да пузимо и кмечимо, не пада ми на памет… Док сам председник Србије тај филм нећете гледати. Ми вас поштујемо, али то значи да ко је убијао децу, за то мора да одговара”, рекао је Вучић.

Неће бити великог поскупљења струје

       "Биће повећања струје, али не ни 20, ни 40 посто како поједини траже, а када ће бити - када будемо могли да издржимо све то, а да нам цене свега осталог не оду у небеса, пошто је цена електричне енергије укалкулисана у цене свега осталог - навео је председник.

       "Када мало загребете испод површине, видите ствари како треба. Ми сваки дан увозимо струју, наша привреда данас троши неупоредиво више, а нисмо пронашли нове "Костолце". Нисмо радили на новим местима на којима се копа угаљ. Ремонтоваћемо машине до августа и моћи да копамо много више тона дневно него данашњих 60 тога. Радимо ремонте да бисмо зиму дочекали спремније. У ремонту нам је 1000 мегавата - каже Вучић.

       https://rs.sputniknews.com/20220524/vucic-ne-mislimo-da-uvodimo-vanredno...

       Региструјте се на нашем Telegram  каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари