Вучић: У праву је Додик – Комшић је урадио феноменалну ствар за Србе тражећи гласање о Косову*

„ДОБРО ЈЕ ДА МАСКЕ ПАДНУ И ДА СВИ ОГОЛЕ СВОЈЕ СТАВОВЕ“

Фото Танјуг - Андрија Вукелић

* Александар ВУЧИЋ: „Када имате двојицу-тројицу челника БиХ, који сладострасно мирно и отворено говоре о томе како су за признање независности Косова, онда вам они у сваком тренутку показују шта мисле о вашој земљи, показују да за њих територијални интегритет Србије никада ништа није значио

* Милорад ДОДИК: Није било другог начина да БиХ и званично заузме став о Косову док неко не покрене питање признања у Предсједништву БиХ. Комшић је  урадио феноменалну ствар јер ће постојати одлука да БиХ не признаје Косово - и званично и коначно

_________________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је можда српски члан Председништва БиХ Милорад Додик у праву када је рекао да је члан Председништва Жељко Комшић захтевом за гласање о независности Косова на Председништву БиХ урадио феноменалну ствар за Србе.

       „Можда је у том смислу и Милорад Додик у праву да је добро да маске падну и да сви оголе своје политичке ставове и да видимо ко шта заиста стварно и искрено мисли", рекао је Вучић новинарима у Палати Србије у Београду, преноси Срна.

       Вучић је напоменуо да је увек говорио о неопходности поштовања територијалног интегритета БиХ.

       „Али, када имате двојицу-тројицу челника БиХ, који сладострасно мирно и отворено говоре о томе како су за признање независности Косова, онда вам они у сваком тренутку показују шта мисле о вашој земљи, показују да за њих територијални интегритет Србије никада ништа није значио", нагласио је Вучић.

       Он је рекао да Србија своју политику према БиХ неће да мења, али да он не мора више да говори онако како би изгледало да се стално због нечега правда, јер су они својим понашањем јасно рекли Србима шта мисле о њима, односно и Србима у Србији и Србима у БиХ.

       „Хвала им што су то показали, да бар немам никаквих моралних обавеза, не морам да реагујем и понављам ствари које сам хиљаду пута поновио", додао је Вучић.

       Додик је за "Српскаинфо" рекао да Комшићев захтев да се расправља о признању независности Косова види као инат-политику на којој му је захвалан, те да није било другог начина да БиХ и званично заузме став о Косову, а да неко не покрене питање признања у Председништву БиХ.

       Он је додао да је Комшић урадио феноменалну ствар јер ће постојати одлука да БиХ не признаје Косово - и званично и коначно.

       Вучић данас присуствује састанку који је организовао Национални конвент о Европској унији, а чији је циљ да се поново покрене дијалог о решавању питања Косова, као и теме спољне политике Србије.

       Састанак у Палати Србија је део стратешког дијалога који има за циљ да омогући дебату представника цивилног друштва са највишим званичницима Србије о кључним аспектима приступања Србије Европској унији, наводи Танјуг.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари