Вучић: Треба да направимо осовину са Албанцима - без промене Устава нема пута ка ЕУ

„ДА ИМАМО ОКТРИОСАНИ УСТАВ И ДА ГА ДОНЕСЕМО НА СИЛУ – НЕ ПАДА МИ НА ПАМЕТ”

 • Они који неће да мењају Устав - желе да све остане као и данас, а они који хоће - желе да се одрекну Косова, те се у том зачараном кругу не може доћи до решења
 • „Поставља се суштинско питање, да ли ћемо имати довољно храбрости да себи погледамо у очи и кажемо ово је реално а ово није и да онда дођемо до озбиљних решења”
 • „Наша државна каса била би значајно пунија, како год да решимо проблем, са друге стране решавање дугорочног односа са Албанцима ослобађа енергију, заједнички можете да лобирате, а не једни против других, Србији приближавате луку Драч, Албанцима отварате путеве кроз Србију, да нам остављају новац и не иду три дана дуже до Европе, преко Црне Горе и Хрватске”
 • „Важно је да се са Албанцима уреде односи и то једном за свагда, јер ако направимо осовину мира и стабилности на линији север-југ на Западном Балкану, између два највећа народа, Срба и Албанаца, у наредних 100 година решили смо 80 одсто наших политичких проблема”

          ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да се види да у Србији нема довољно храбрости да се Устав промени и упозорио да би то могло зауставити пут Србије ка Европској унији.

          „Ако не будемо имали довољно снаге да променимо Устав, а видим да је немамо, наш пут ка ЕУ ће бити заустављен”, рекао је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

          Вучић је оценио да они који неће да мењају Устав желе да све остане као и данас, а они који хоће - желе да се одрекну Косова, те се у том зачараном кругу не може доћи до решења.

          „Да имамо Октроисани устав и да га донесемо на силу, не пада ми напамет”, рекао је Вучић и додао да Устав мора да буде резултат широког консензуса.

          Вучић је оценио да Србију нерешено питање Косова много кошта, да су зато све идеје о решавању косовског питања добродошле, те да је важно да се од септембра дијалог додатно институционализује.

          „Поставља се суштинско питање, да ли ћемо имати довољно храбрости да себи погледамо у очи и кажемо ово је реално а ово није и да онда дођемо до озбиљних решења”, рекао је Вучић гостујући на ТВ Пинк и додао да „није на њему да има 'готово' мишљење” већ да саслуша људе и да се заједнички додје до решења.

          Према његовим речима, на њему је да нађе незадовољавајуће решење, јер само такво може бити компромисно.

          „Све идеје су добродошле, све слушам, неопходно је да се дијалог додатно институционализује у научним форумима, у цркви, са цивилним друштвом, да разговарамо о свему... да видимо шта можемо да очекујемо од будућности и шта су последице једне и друге опције”, рекао је Вучић, коментаришући две опције о којима се говори у јавности да по питању Косова не треба ништа радити или да све треба предати Албанцима.

          Председник је рекао да није присталица теорија “одреците се свега и тако ћете добити све” јер су ствари много сложеније.

          На питање колико Србију кошта нерешен проблем са Албанцима, Вучић је рекао „много”.

          „Никада не волим да говорим о томе, наша државна каса била би значајно пунија, како год да решимо проблем, са друге стране решавање дугорочног односа са Албанцима ослобађа енергију, заједнички можете да лобирате, а не једни против других, Србији приближавате луку Драч, Албанцима отварате путеве кроз Србију, да нам остављају новац и не иду три дана дуже до Европе, преко Црне Горе и Хрватске”, рекао је Вучић.

          Он је подсетио да у разговорима са Приштином учествује пет година и да заједно са још неколико људи зна сваки детаљ, детаљ сваког привредног субјекта на Косову, као што су Газиводе, Валач, да је изучио хиљаде и хиљаде страница и да је свестан тога колико је то сложен и компликован проблем.

          Важно је, оценио је Вућић да се са Албанцима уреде односи и то једном за свагда, јер како је оценио “ако направимо осовину мира и стабилности на линији север-југ на Западном Балкану, између два највећа народа, Срба и Албанаца, у наредних 100 година решили смо 80 одсто наших политичких проблема”.

          „Моја нада није велика, али не бих улазио у то да та нада не постоји”, рекао је Вучић и додао да је свестан да му Србија неће опростити без обзира какав компромис направи. Додао је да зна последице и политичке и личне за онога ко у томе учествује.

          Потребна су нам стратешка партнерства са Албанцима, јер су они нација у нарастању за разлику од нас, рекао је Вучић и додао да такође преостаје и решавање питања односа са Бошњацима.

          Према речима Вучића, када је реч о решавању косовског питања, не одлучује се о прошлости и садашњости већ о будућности.

          Вучић је додао да је захвалан редитељу Душану Ковачевићу који је говорио о косовском питању и будућности Србије на отворен начин, а како је рекао, захвалност исказује јер се наслушао јунака који би све бранили туђим, а не својим срцем.

          (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

raikkonen1's picture
raikkonen1 01:34 10.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

KAKO DRAC!!?? KOJI BRE DRAC TO JE BEZVREDNA LUKA.. OTVORICES SHIPTARIMA DA IDU KROZ SRBIJU!!..

admin2's picture
admin2 02:46 10.08.2017.

 • +19
Voting is closed.

Већи део коментара обрисан због увреда и псовки! Поведите рачуна - следећи пут ће бити уклоњен цео текст!

raikkonen1's picture
raikkonen1 03:14 10.08.2017.

 • +50
Voting is closed.

MORE NOSITE SE... P**KE JEDNE PRODANE..

Neba's picture
Neba 01:32 11.08.2017.

 • +12
Voting is closed.

Poštovani Gospodine Raikkonen1,
razumem da ste patriota, uzev u celini osoba koja želi sva najbolje građanima Srbije. Elem, Vaš način izražavanja nije u srpskom duhu.. koristite reči koje nisu, ajd da kažem, pristojne. Znate i moja deca prate ovaj sajt. Verujem da će te u budućnosti izraziti svoje mišljenje bez ružnih reči. Veliko Hvala!

Zare2's picture
Zare2 06:21 10.08.2017.

 • +53
Voting is closed.

Админ, што ради ав, је горе од било које псовке ,он убија Србију и нацију..

karabas's picture
karabas 11:04 10.08.2017.

 • +46
Voting is closed.

На кога су се односиле увреде и псовке?
На тебе се АДМИНЕ, сигурно нису односиле.
Зар се и Ви бојите дотичног?
Свако ко је нормалан мора да псује када види ту одвратни љигаву њушку!

Pravi Adios Amigos's picture
Pravi Adios Amigos 12:46 10.08.2017.

 • +42
Voting is closed.

A sta ocekujete da covek napise kad vidi ovaku sliku i procita ovakav tekst. Trebalo bi mi vas clanak da obrisemo jer je toliko odvratan da smo u riziku da povracamo!

Vučko Aleksić's picture
Vučko Aleksić 13:46 10.08.2017.

 • +17
Voting is closed.

Svaka ti čast delijo, lakše ti je da ga ukineš imaćeš manje posla, opet će on da ruži i psuje!
To su ti Vučićevi najgori neprijatelji pogledajte ih kako su se dole naređali.
Vučić hoće sa šiptarima lepo, ako ne bude išlo, onda se zna šta će biti samo što ovi njegovi pljuvači imaju glavu za pljuvanje a da razmisle bi oni kad bi imali mozga.

Neba's picture
Neba 02:03 11.08.2017.

 • +12
Voting is closed.

Ti si jednostavno loš čovek.

Vučko Aleksić's picture
Vučko Aleksić 12:40 11.08.2017.

 • +9
Voting is closed.

A ti jesi čovek, ako imaš usta i jezičinu da laješ na vlast i narod?

Србски СКАДАР's picture
Србски СКАДАР 01:39 10.08.2017.

 • +67
Voting is closed.

Ово је највеће зло у историји Срба.
Ако га неспречимо у намери, нестаћемо ... ДИЖИ СЕ СРБИЈО !!!

Милисав Подунавац's picture
Милисав Подунавац 07:04 10.08.2017.

 • +76
Voting is closed.

Црева ми се преврћу и од помисли на Вучића, али овог пута је корисно саслушати га, јер коначно отвара карте.
Дакле, Вучић хоће да мења Устав, хоће да Шиптарима скрати пут до муштерија на западу Европе, хоће да отвори нов коридор за наступање НАТО-а према Русији, хоће и да сарађује са Шошонима, хоће да им једном за свагда преда КиМ, па и Врање и околину,... хоће све оно што нама Србима не треба и не користи.
Са друге стране хоће све оно што треба и користи антиСрбима и србомрсцима.
Сад му је као мука што његове намере никако неће проћи на референдуму, па се пренемаже у познатом маниру и почиње да плете мрежу са намером да упеца ошамућени народ, не би ли све то прошло и без референдума или промене Устава.
Греши свако ко мисли да му план неће успети. Он сам и дружина примитиваца око њега, немају ни снаге ни мозга за то, али у позадини су исте "чике" које воде свих ових година и Мила и Хашима и Бориса и Ивицу... Политичка конфигурација у Србији му иде на руку, јер је опозиција у највећој мери сагласна са његовим плановима и јер су под контролом истих "чика". СПЦ и САНУ су поткупљени. Народ је слуђен, обесхрабрен, апатичан,... у сваком случају погодан за манипулацију.
Држ` се сад Србине ! Сад ће бити чупаво !

Slobodanka's picture
Slobodanka 09:43 10.08.2017.

 • +35
Voting is closed.

"Važno je, kaže, da sa Albancima imamo dobre odnose i da ih uredimo jednom zasvagda, A NE DA DRŽIMO ZAMRZNUT KONFLIKT." - i ovo je rekao, a time je odbacio i ranije mišljenje Jelene Guskove koji je kod nas bilo dosta prihvaćeno.
Priprema takav sličan razgovor i sa Bošnjacima. Više u ovom tekstu:
https://rs-lat.sputniknews.com/politika/201708091112233958-Vucic-KiM-Bos...

Vučko Aleksić's picture
Vučko Aleksić 13:58 10.08.2017.

 • +19
Voting is closed.

Da se pridrži ili da se diže tvoj Srbin, a koliko vas ima jado jadni, rasteraće vas komunalna policija misliće da prosite.
Zna Vučić kakve ste vi kukavice pa neće da ratuje i da se obruka sa vama takvima i da vas posrami, zato bolje ćuti i sakrij se ženi pod suknju!

Neba's picture
Neba 01:43 11.08.2017.

 • +13
Voting is closed.

Vređaš Vučko! To nije lepo! Da li ti to nekog nazivsaš kukavicom? Da li to prozivaš nekog da se krije ženi pod suknju? Javi se sine, čika će ti objasniti neke stvari!

Vučko Aleksić's picture
Vučko Aleksić 12:44 11.08.2017.

 • +11
Voting is closed.

Slušaj čiča, meni je Bog podario i unuke, pa treba misliti na njihovu budućnost, a znaće oni ko su i izdajnici i kukavice, a mora da te je žena pustila da i ti kažeš koju, neka je, hrabro od nje ali ne pametno, đe ćeš ti takav nešto pametno reći.

Neba's picture
Neba 02:15 11.08.2017.

 • +11
Voting is closed.

Polako. Easy što bi rekli braća Anglo-Saksonci. Izvinjavam se! Malo grubo! Elem, AV je fakat obećao! I sad hoće da ispuni. Ko Milo. Iskreno, AV prezirem! Ali, što s spoljne politike tiče mi nemamo manevarskog prostora. U stvari, imamo Limbo. Čistilište. I čekamo. AV je ispunio obećanje. Rekao je. Problem je u Srbima ko "Inadžijskom narodu". Pa koji narod pri čistoj pameti ne bi prihvatio pakt sa nacističkom Nemačkom ( sad je ova kao drugačija).Čupa se AV.

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 03:06 10.08.2017.

 • +25
Voting is closed.

"...да ли ћемо имати довољно храбрости да себи погледамо у очи..."
----------------

Ja ne smem da pogledam sebe u ochi!
Buahahaha...

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 03:23 10.08.2017.

 • +48
Voting is closed.

Вучић: ....- без промене Устава нема пута ка ЕУ
-----------------

A ko ti je rekao da Srbi hoche u eu??
Ja nechu!

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 03:18 10.08.2017.

 • +41
Voting is closed.

Da li mu je Sultan dao rok do koga mora da prizna Kosmet?? Posle koga che mu svejedno poslayti svilen gajtan na jastuku (odrubiti glavu).
RAZLOG: i ako prizna Kosmet i ako ne prizna, posle tog roka, ON che biti neupotrebljiv. NEPOTREBAN Sultanu! Pogl'aj shta se desilo Slobici, Djindjuvi...
Ojha, Aco, ne bih voleo da sam ti u kozhi. Ni ranije, ni sad, a ni u buduche.

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 07:05 10.08.2017.

 • +28
Voting is closed.

- Sredili su Djindjuvu...ni do danas se ne zna ko ga je udesio!! Buahahahaa...
- Sredili su Slobicu...ni do dsnas se ne zna od koje je bolesti krepo! I to i NJIHOVOM zatvoru! Buahahaa...
- Srediche i ovoga ovdashnjeg! Nishta lakshe nego proglasiti neku tzv Patriotsku (tajnu) Organizaciju Srba da ga je smakla jer je priznao Kosmet!! Buahahaaa...
A ni Srbi nieche postavljati mnogo pitanja, jer che im biti drago (da su se otarasili lunatika!) Buahaha...
I Vuci siti i Koze na broju...samo chobanin nesto!
Buahahahaaa...
.
Sad mi recite, ko bi se menjao sa precednikom???

misko's picture
misko 03:17 10.08.2017.

 • +50
Voting is closed.

KOJI on posao i saradnju sa shiptarima misli da pravi. Lik nije normalan pa jedino sverc ROBLJA i DROGE cveta u shiptariji i krajevima koje oni okupiraju.Shiptari su ko VIRUS alo vucicu moronu umreces od tog virusa, vuku te za nos ko vola.Samo neka nastavi ovako da luduje i bice zbrisan nece znati koji ga je brzi voz zveknuo.Jos jedno ovakvo trabunjanje i vucic je politicki zavrsio u srbiji.Lik ocigledno mnoglo voli da se druzi sa siptarima, ako je tako neka ie u albaniju i pravi posao.

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 03:20 10.08.2017.

 • +34
Voting is closed.

KOJI on posao i saradnju sa shiptarima misli da pravi.
-------------

Ma, ne misli on. (Nije on tu da misli!). Gazda mu tako naredio!

Neba's picture
Neba 01:58 11.08.2017.

 • +11
Voting is closed.

Prvo, gospodine Miško šiptarija su ljudi. Bio sa na Kosovu '92 kao vojnik i mogu da potpišem da su časni . Šiptari nisu virus.
Pročitajte malo. Šiptari su narod apsolutno vredan poštovanja!! Žao mi je što više verujem na reč Šiptaru u odnosu na Hrvata ili ( po najnovijoj definiciji) Bošnjaka koji su slovenske krvi. Nažalost, "moderni" Srbi se ponašaju ko navijačka plemena. Ne znaju za ženu Hajduk Veljka i Kulin Kapetana i ne znaju za prvu ženu arhitektu Srbije. Uostalom ČITAJ! NAUČIĆEŠ!

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 04:28 10.08.2017.

 • +21
Voting is closed.

buahahahaha

Slobodanka's picture
Slobodanka 06:29 10.08.2017.

 • +42
Voting is closed.

RUSIJO, ZAR SI GA ZA OVO ZLO ŠTO NAM SPREMA PODRŽALA UPRAVO ŠEST DANA PRE PREDSEDNIČKIH IZBORA U SRBIJI ??????? U zemlji Srbiji koja je najmanje 17 godina pod veoma intenzivnom "tihom okupacijom" SAD i celog Zapada NIJE PAMETNO podržati ni jednog kandidata!

Tom prilikom VUČIĆ SE ZAHVALIO Vladimiru Putinu lično i Ruskoj Federaciji - NA PODRŠCI TERITORIJALNOJ CELOVITOSTI (!!!!!) I SUVERENITETU REPUBLIKE SRBIJE .
Izgleda da se zahvalio NA RUSKOJ PODRŠCI TERITORIJALNOJ CELOVITOSTI SRBIJE "POŠTENO" , A I "ISKRENO" KAO NA SUVIŠNOJ KRPICI.

Путин: Желим успех актуелној власти Србије на председничким изборима - 16:07 27.03.2017.

Наравно, знамо да ће у Србији за који дан бити председнички избори. Уверени смо да ће ти избори - у данашњим условима, у данашњој Србији - протећи на највишем нивоу. Желим актуелној власти успех.
Али, како год се даље развијала политичка ситуација, ми не сумњамо да ће се односи међу нашим земљама развијати позитивно и у духу пријатељства који карактерише наше односе последњих година.

Сајт председника РФ пренео је ове Вучићеве речи:
„Уважени господине Председниче! Захваљујем се на веома топлом пријему и Вашем гостопримству.
Желим да кажем да морамо бити захвални - Вама лично и Руској Федерацији - на подршци територијалној целовитости и суверенитету Републике Србије.
http://fakti.org/rossiya/kremlj/putin-zelim-uspeh-aktuelnoj-vlasti-srbij...

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 06:35 10.08.2017.

 • +26
Voting is closed.

RUSIJO, ZAR SI GA ZA OVO ZLO ŠTO NAM SPREMA PODRŽALA UPRAVO ŠEST DANA PRE PREDSEDNIČKIH IZBORA U SRBIJI ???????
----------------------

Slobo, Dusho, oladi malo.
Razumesh se u politiku ko Marica u Kriv ku4ac!
To shto su Rusi izjavili se zove "politika" ili ti malo kulturnije "DIPLOMATIJA".
Rusi su znali ( a ko nije!) da su izbori nameshteni, te da ne postoji ni teoretska shansa da neko drugi pobedi.
S ovim se nadam se, slazhesh. Ili mislish da su Ruske obaveshtajne sluzhbe machiji kashalj?
.
Shodno tome, jedina pametna (chitaj" DIPLOMATSKA) stvar je da prime tog buducheg precednika i zarade koji politichki poen na medjunarodnom planu. Mislish da su trebali da odbiju najavljenu posetu stranog precednika i da ga oteraju u tri pi3de materine???
Buahaha...
.
Ili mislish da je Putin trebao da bude vechi Srbin od golje sa shajkachom ili goljinice sa maramom koji su se prekusturili da izadju na NAMESHTENE izbore za precednika??
buahaha...

Neba's picture
Neba 02:00 11.08.2017.

 • +12
Voting is closed.

Ti si bre bezobrazan!

Темистоген Сиракужанин's picture
Темистоген Сира... 07:38 10.08.2017.

 • +33
Voting is closed.

Господе Исусе Христе, сине Божији помилуј ме грешног!
(Ми губимо Косово, Русија губи Кијевску-Украјну + шта може да буде у будућности?)
Валда се не добија небески знак на Светој гори тек тако?

The Russian documentary "President": Vladimir Putin and Donkey on the Mount Athos in Greece
http://www.youtube.com/watch?v=v9bIviSn2CQ
3 мин.

Лично мислим да смо ми наш небески знак добили сечом 600-годишњег заветног Храста као и од стране државе и Цркве подржаним рушењем неких старих храмова на триторији Србије. Неко је у наше заједничко име (брзоплето) проценио да су неке материјалне вредности вредније од духовних вероватно заборављајући да је Небо то које одржава Земљу! По мени други знак је (извините) "хеликоптер".
А у Русији су изгледа одлучили да воде "разумну и логичну" политику (али са ког становишта) што је легитиман избор али да ли је и прави ...

Slobodanka's picture
Slobodanka 05:13 10.08.2017.

 • +24
Voting is closed.

У СУСРЕТ НОВОЈ 1948.: О руском утицају и злоупотребама русофилства - Зоран Чворовић - 21.06.2017.

О руском утицају и злоупотребама русофилства – некада и сада...

Садашња (зло)употреба српског русофилства

Ако судимо на основу садашњих изјава западних политичара и дипломата о бауку руског утицаја у Србији, чини се да присуствујемо последњој фази (зло)употребе Русије од стране западне агентуре у Србији. (Зло)употреба, јер осим русофилије у обичном народу, нема ни једног доказа да постоји озбиљан руски утицај на садашњу државну политику Србије. Насупрот томе, садашњи властодржци, на челу са Александром Вучићем, испуњавају све захтеве западних центара моћи, који су директно супротни највиталнијим интересима српског народа и државе Србије. Прича о бауку руског утицаја у Србији треба да прикрије ову голу чињеницу. Као и у време Броза, (зло)употреба Русије у овој последњој фази служи окончању процеса окупације Србије и коначног изгона Срба из квазидржава или утапања у квазинације измишљене на Четрвртом конгресу КПЈ у Дрездену.

(Зло)употреба Русије је неодвојива од западног пројекта званог Александар Вучић и СНС. Оног момента када је Запад схватио да преко анационалних и пројугословенских структура из „круга београдске двојке” не може да обезбеди сигурну и дубинску окупацију Србије и гушење српског покрета у РС и Црној Гори, створио је популистичку и квазнационалну политичку организацију – СНС. По Брозовом ратном моделу требало је злоупотребити већину кључних српских идентитетских општих места, међу и њима српско русофилство, како би сами Срби дали псеудолегитимитет лажном цар, а тиме својој окупацији. Истовремено, формирањем једне псеудопатриотске организације народнофронтовског типа вишепартијски систем је суштински претворен у колонијални једнопартијски систем, који је у себе апсорбовао и политички амортизовао и један број полусвесних српских патриота.

С друге стране, МИГ-ови још не стижу, Вучић је у Астани избегао сусрет у четири ока са Путином, посета Медведева Београду одлаже се већ више од годину дана. Када једног дана Вучићева влада због преговарачког поглавља 31 уведе санкције Русији, а због поглавља 15 буде створила такве услове да ће Гаспром морати да напусти Србију, биће изненађени само патриоти увучени у народнофронтофску организацију – СНС; као што су обични чланови КПЈ били изненађени оног априлског јутра 1948. када им је због провере оданости Брозу било наложено да побацају фотографије до јуче неприкосновеног „брке”. Брзи улазак Србије у НАТО пакт био би тада само закаснели доказ тога што је Кремљ раније одуговлачио са озбиљним испорукама и инвестицијама у Србију.

Москва ће, делом због објективних разлога, а делом због субјективних пропуста (али то би била тема посебног рада), добити још једну мету на коју ће морати да усмери ракете. Али главни губитници на својој земљи биће Срби, које ће лажни месија одвести уместо у обећани земаљски рај, право у земљу недођију. ...
http://srbin.info/2017/06/21/u-susret-novoj-1948-o-ruskom-uticaju-i-zlou...

mrljavko's picture
mrljavko 06:11 10.08.2017.

 • +22
Voting is closed.

znaci treba da se skarabudzimo zbog EU. Pa ko je to odlucio da je put u EU. Davno Tadic a ne Vucic, ljudi moji. Mozda jos bolje neko za njih obojicu. "EU nema alternativu". A ako nije ta alternativa iz jedne te jedne uzurpatordke kuhinje, onda ima alternativa i alternativa. Nije li to bezidejnosti vodje ili problem njegove karijeristicke bolesti. Dakle ni jedno drzavno telo nije zvanicno odlucilo o putu u EU, ni narod nekim referendumom, osim samovoljnosti coveka na celu drzave i samo manjeg boja sviraca, muzicara njegovog naveliko cuvenog ciganskog orkestra. Ako treba ista da pravimo sa Albancima, moze, ali to pod pokroviteljstvom Rusije. Tako cemo biti sigurniji u sta ulazimo, ako nam Rusija bude garant. Dakle Albanci treba da razmisle sta hoce i ako hoce nesto sa nama nek se priklone Rusiji. Zar to nije i cvrsce i pouzdanije za nas i nema sanse da njihova dvolicnost dodje do izrazaja. Ne treba niko da nas cereci kao ovaj nas sirovi duhovni rasturac, koji se nasisaso i presisao naprednih civilizacijskih ideja, leprsavih svetlucavih hartijca belog sveta i Evrope, a da ne zna o cemu uopste prica. Nije stvar videti pa laicki zvalitii o svemu i svacemu, nego preturiti preko ledja. Ko ima jos zut kljun treba manje da gace. Nije tesko tudjim gloginje mlatiti. Prekrajanje ustava je direktna operacija na mozgu, pa ko da to poveri nekom samozvanom samoukom doktoru, jer to je itekako jedan ozbiljan medecinski zahvat. Rezultati rada takvog dokrota Paja Patka mogu samo da se zavrse lobotomijom. Lobotomijom kroz oko narodu.

Slobodanka's picture
Slobodanka 07:12 10.08.2017.

 • +21
Voting is closed.

Ovo će uznemiriti, a i podeliti Srbiju. Manje će biti tog "zajedništva" o kom sanja naš mesija.

VELIKA ŠTETA JE NAPRAVLJENA. Posle Putinove i Dodikove JAVNE PODRŠKE neposredno pre izbora i da ne zaboravimo podršku moćnih zapadnih struktura u Srbiji - on je mogao da pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora i još da slavodobitno i samouvereno izjavi "... politički sam se ostvario, odavno, na izborima, sve političke ambicije sam iživeo, oborio sve izborne rekorde..."

Dodik: Prvi put glasam na izborima u Srbiji, za ... - Autor: MONDO/Tanjug - 26.03.2017. | 15:29
...Dodik je na skupu "Krajišnici za Vučića", koji su organizovala Udruženja Krajišnika i Udruženje "Korijeni" u Novom Sadu, rekao da je sasvim prirodno da on bude na tom skupu, jer se slaže sa stavom učesnika da na predsedničkim izborima podrže Vučića...
http://mondo.rs/a994109/Info/Srbija/Milorad-Dodik-podrzao-Aleksandra-Vuc...

"...Potrebno mi je zajedništvo... Tražiću zajedništvo, svakoga dana, zahtevaću ga i boriću se za njega, uz vrlo kratko objašnjenje. Nije ono potrebno meni lično, politički sam se ostvario, odavno, na izborima, sve političke ambicije sam iživeo, oborio sve izborne rekorde, nemam više šta da dohvatim na tom nebu, ali, to zajedništvo, potrebno je Srbiji, i svakom čoveku u njoj."
http://www.intermagazin.rs/ceo-govor-aleksandra-vucica-posle-polaganja-p...

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 06:44 10.08.2017.

 • +24
Voting is closed.

Ovo će sigurno uznemiriti, a i podeliti Srbiju.
----------------

Ne pokushavaj da uznemirujesh i delish Srbiju!!!
Odbij!
.
Slobo, Dusho, razumesh se u politiku ko MArica u kriv ku4ac!
Ochesh da kazhesh da je av pobedio zahvaljujuchi Putinu i Dodiku?? A ne zahvaljujuchi ujka Semu i tetki Angelini?
Buahahaha....
.
Molim te, ostavi Milorada i Vladimira na miru!! Jer oni su ti jedini strani predsednici koji iskreno i stvarno vole Srbe. Blatiti njih, je isto ko tuchi Srbina po pluchima.

Slobodanka's picture
Slobodanka 10:00 10.08.2017.

 • +24
Voting is closed.

Meni ni Milorad Dodik ni Vladimir Putin posle ovog budi siguran nikad više neće biti potrebni. Ni za spas, ni za lek! Ovo je kraj bilo kakvog poverenja.

Nije bilo izbora u Srbiji poslednjih godina a da pre toga Vučić nije išao po podršku u Moskvu. Rusi su se napravili naivni da ne znaju o čemu se tu zapravo radi.
Sačuvaj nas Bože od takvih koji su spremni da nas vole ovako izveštačeno, a pritom veoma dobro znaju da i zbog njihovih ruskih velikih slabosti Srbija ne samo da je dobila bombe po glavi, nego se već duže vreme nalazi u potpunom NATO okruženju. Takodje veoma dobro znaju da su nam i vojni potencijali veoma oslabljeni. Nije teško napraviti prognozu da zemlja u takvim neuslovima kao Srbija i ne može da ima zdravu politiku, a i da jednom već dobro poražen narod pa još zarobljen odavno u medijskom mraku i drugim pretnjama atlantista neće se baš odvažiti da podrži otresitijeg kandidata.
Poruka Rusije bratskoj Srbiji je praktično sledeća: Srbijo, koračaj sa pesmom na usnama u komadanje zemlje, atlantizam i u EU ropstvo. Velika Rusija se fino rešila malog balkanskog balasta koji se zove Srbija. Takvu podmuklu podršku nam je namenila Rusija. Ovo je nevidjena sramota! I njima je izgleda tako lakše - jedna briga manje.

Neka i Milorad Dodik i Vladimir Putin lepo vole i vode svoje države, a nama više ni slučajno da se ne mešaju i da se ne javljaju, dok god su živi! Bilo ko ko mi jača zlo u kući nije poželjan, a ni dobrodošao.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 09:31 10.08.2017.

 • +31
Voting is closed.

Njegove namere su odavno poznate.
Vodi Srbiju u EU koje vise nema,
ali zato hoce da prilagodi Srbiju svakom ko zeli da je rasparca.
zato ovu hijenu i Masona treba pod hitno
i adekvatno kazniti.Ko izdaje zemlju kazne su drasticne i neoprostive.
Pitam ga gde su 4 milijarde EU koje je za sebe pokro od ove zemlje.
O tome ce se jos govoriti.
Zalosna je Srbija koja trpi ove propalitete i starne agente.
Srbi bre dosta ste spavali ,budenje drzava nam propada.

мићо's picture
мићо 10:28 10.08.2017.

 • +28
Voting is closed.

Nikad nisam razumeo kako ova zmijurina uspeva da hipnotiše deo naroda,čime?Nije da se hvalim,ali gledam tu spodobu još od raspada Yu i nijednog momenta nisam imao dilemu da li je to hohštapler.To se vidi iz aviona i ove knjižurine oko njega ne mogu ništa da promenu u utisku.

Драган Ђорђевић's picture
Драган Ђорђевић 11:23 10.08.2017.

 • +31
Voting is closed.

"Важно је да се са Албанцима уреде односи и то једном за свагда" Да ли је Вучић погледао карту такозване Велике Албаније. Док је Америка још увек јака шиптари неће пристати нинашта мање. Ако на нешто мање и пристану то ће бити само краткорочно. А када Америка буде презаузета својим проблемима Србија ће лако наћи "компромисно решење", наравно како Србији одговара. Наш сукоб са шипрарима је и верски и национални. И никад неће бити поверења између нас. А мира може да буде само када шипрари процене да им се рат не исплати.
"Наша државна каса била би значајно пунија, како год да решимо проблем". Волео бих да видим списак уштеда по ставкама. Тако би било јасно чега се све Србија одриче на Косову и Метохији. То наш народ каже - продао веру за вечеру.

Padre's picture
Padre 12:21 10.08.2017.

 • +25
Voting is closed.

Ma, ne moraš to da "oktroišeš", možeš da slažeš, kao do sada /"narod je odlučio, osim onih glupaka, koji ništa ne razumeju,pa su protv"!

Padre's picture
Padre 12:24 10.08.2017.

 • +24
Voting is closed.

Nabodem te na tu osovinu!

Драгослав Бајагић's picture
Драгослав Бајагић 12:47 10.08.2017.

 • +28
Voting is closed.

Благо нама са шиптарским педером и хрватском лезбачом на челу државе.
Радујте се избезумљена србадијо

Pravi Adios Amigos's picture
Pravi Adios Amigos 12:57 10.08.2017.

 • +34
Voting is closed.

Spasi Srbiju tako sto ces da se ubijes. Tebi drugog resenja nema. S jedne strane zapad te jako pritiska a s druge Srpski narod ti nece dozvoliti da sprovedes ove gadosti u delo, budi siguran. Jos malo i najgluplji medju nama ce shvatiti sta ti pokusavas da uradis. Dakle ostaje ti jedino da sam sebi presudis. Tako bi spasio i nesto obraza. Nemoj da ti bude zao, otisli su tako i mnogo bolji ljudi od tebe. Mnogo bi nam ucinio.

дулебг's picture
дулебг 13:37 10.08.2017.

 • +27
Voting is closed.

Нови Краљ Ујединитељ и нови Тито: ствараћемо државу са својим убицама и дилерима органа?!

Hazar Erbe's picture
Hazar Erbe 16:32 10.08.2017.

 • +17
Voting is closed.

Не треба да се међусобно вређамо, већ да по аналогији видимо како је то било у новијој историји.
На крају Првог светског рата регент (касније краљ) Александар I, уместо да направи као сила ПОБЕДНИЦА проширену Краљевину Србију на територијама ПОРАЖЕНИХ сила Аустроугарске и Турске, које су у већини биле насељене српским живљем, подлегао је притиску своје масонске браће (краљ Александар I је тада био Гранд Командер српске масонерије) и направио државу са дотадашњим сатрапима Српства. Уместо очекиване хармоније у новоствореној ЗАЈЕДНИЧКОЈ држави Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца (потом Краљевини Југославији), добили смо ВЕЛЕИЗДАЈУ, ПОМОР Српства са усташким страшним ГЕНОЦИДНИМ покољима Срба и масовним уништењем српске имовине на почетку и током Другог светског рата.
На крају Другог светског рата, уместо да заврше на неком југословенском Нирберншком процесу, трећина усташа побеже ватиканским пацовским каналима у Шпанију и Аргентину, трећина их пресвуче униформе у партизанске, док је неке последице сносила само усташка боранија код Блајбурга и пред ткз. народним правосуђем. Ни говора о некој ПРАВЕДНОЈ КАЗНИ за оно усташко „трећину Срба закољи, трећину покатоличи а трећину ПРОТЕРАЈ“. И тако, док су Срби веровали белосветским фолирантима, мудровали и непрестано правили неке уступке у нади „да ће бити боље“, свима другима је заиста било БОЉЕ, осим Србима. Своје државе на српским ратним победама, српском етничком простору и српској грбачи направише и Хрвати и Словенци и БЈР Македонци и Монтенегрини, сад је скоро направише и Косметски Шиптари, траже своју и Бошњаци (зато им и смета Република Српска), само Срби добише Бадинтерову комисију, „Бљесак“ и „Олују“ и некажњеног кољача Насера Орића у околини Сребрнице. И ЧЕТИРИСТО ХИЉАДА протераних Срба из Хрватске.
Уместо казне, Хрватску примише још пре ДЕСЕТ година у ЕУ, док се за Србију, која непрестано испуњава све нове и нове услове, не зна ни да ли ће бити члан далеке 2030.г. Сасвим је логично да сада у Хрватској доминира нека патолошка мржња према Српству. А што и не би, кад Срби непрестано пружају руке помирења а за узврат добијају само нове ударце!?
Мало ли је била историјска превара са Бадинтеровом комисијом, где „административне линије“ између југословенских република постадоше преко ноћи „државне границе“, док је Слоба своје сараднике убеђивао „да је немогуће да угледан светски правник Бадинтер пресуди на нашу штету“. И Бадинтерова комисија је имала „саветодавни карактер“, па постала одлука на терену. Баш као што је на ЗАХТЕВ СРБИЈЕ, Међународни суд правде у Хагу ИЗРЕКАО СТАВ да шиптарска ткз. „Декларација о независности Косова“, КАО АКТ МИШЉЕЊА, није у супротности са међународним правом, а сорошијанска медијска машинерија то претворила у ПРИЗНАЊЕ ткз. „независности косовске државе“.
Нема никакве потребе да данашњи Срби било коме пружају руку помирења, јер историјске аналогије јасно показују да од тога неће бити никакве користи. Кад Србија, на овај или онај начин, призна ту „Репубљик е Косовес“, уследиће нови притисци и територијални захтеви, што је наук из новије историје. И Слоба је наивно поверовао оном „помоћниковом помоћнику“ Гелбарду, па новембра 1997.г. предао источни део дотадашње Републике Српске Крајине у руке Туђманове Хрватске. А као награду Слоба за то доби косметски шиптарски устанак у фебруару 1998.г. и хашку оптужницу као набеђени „балкански касапин“.
Дакле, следи наравоученије „У се и у своје кљусе“. Кад је то само „форма признавања реалности“, што онда да мењамо наш Устав? Очигледно им то треба да запечате отимање српског Косова и Метохије, да га случајно Срби не поврате у неким новим међународним околностима. Због тога, коме нешто треба, нека сам то и мења, ако може. А Срби треба да гледају своја посла, да економски ојачају, јер живе на најбољем парчету Планете, и да се спремају за оружану одбрану свог опстанка. Наравно у сарадњи са доказаним пријатељима, а не онима за које траже да их тако зову. „И НА ТАРАБИ ЈЕ НАЦРТАНА ОНА СТВАР, АЛИ ТО НИЈЕ ТА СТВАР!“

Slobodanka's picture
Slobodanka 18:42 10.08.2017.

 • +19
Voting is closed.

Još za vreme Karadjordjevića britanski uticaj je postao dominantan u staroj Jugoslaviji. Posle su Britanci u SFRJ imali J. B.Tita da sprovodi njihove planove veoma štetne po srpski narod. Mogli su da podrže Dražu Mihajlovića, ali su ga se odrekli jer su shvatili da će Broz biti veći kapacitet za uništavanje i poražavanje Srba. Uvek je njihov cilj isti - uništavanje Srba (malih Rusa) u jugoistočnoj Evropi. Posle smrti Broza ostala je njihova mreža ljudi od uticaja i u SFRJ, ali i u Srbiji.
Od 2000 združeno nastupaju sa SAD te ne samo da utiču nego i postavljaju sebi odane persone na sva ključna mesta u Srbiji i u samom vrhu zemlje.
Sada im nije dosta što smo proterani iz drugih delova bivše Jugoslavije iz Slovenije i iz Hrvatske i potisnuti u Crnoj Gori i Makedoniji, nego nastoje da smanje i unište i Srbiju i Srpsku. Predlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici podneo je BRITANSKI ambasador 07.jula 2015.godine sa ciljem da Srbi budu prvi narod u istoriji koji je proglašen genocidnim. Kad nisu uspeli na velika vrata -SB UN uspeli su preko svojih figura(lutaka) na mala vrata - Skupština Srbije pa je 23. novembra 2016. izglasan i uveden kod nas zakon za kažnjavanje negacije dela genocida. Bučić je taj koji je pomogao da Džukelanovićeva stranka pobedi prošle godine na izborima i da C.G. udje u NATO. I sada će on biti bitna figura u učestvovanju, pisanju i predstavljanju Svenacionalnog programa za spašavanje srpstva. Ovo je bre horor scenario.
Pored otimanja KIM u igri je i drugi proces uništavanja celokupne ekonomije zemlje po preporukama MMF-a uvodjenjem neoliberalne ekonomije. Zbog nedostatka posla mladji se raseljavaju i sve nas je manje. Na kraju lako će raskomadati celu Srbiju.
Inače postavljaju nepismene ljude za ekonomiju u samom vrhu države bilo da se gleda predsednik koji je pravnik bilo premijer koja je bila najviše direktorica za vetrove i vetroparkove pa jedno kraće vreme ministarka za lokalnu samoupravu. I ostali su slabog znanja i kvaliteta.
EU integracije su isto obmana da bi se ljudi naivno nadali da će tada konačno rešiti sve veće socijalne probleme te da bi iskamčili od izmorenog naroda i promene Ustava i priznanje Kosova. Ispred EU Junker je rekao pre nedelju dana da zemlje Zapadnog Balkana ne namerava još da uvodi u EU i nije rekao zašto EU ne želi Zapadni Balkan. Verovatno čekaju kao lešinari da vide koliko ćemo još ovako izdržati pa da komadaju dalje zemlju. Uglavnom cilj je uvek isti i malo povećan - da u jugoistočnoj Evropi ne bude ni države Srba tj. malih Rusa.

misko's picture
misko 23:24 10.08.2017.

 • +12
Voting is closed.

slazem se da je do mene prekinuo bih diplomatske odnose sa eglezima i pocepo bi im agenteru ovde.Potuljeni dugogodisnji neprijatelj iz londona su oni nasem narodu.Toliko su nam zla naneli da je hitler i nacisticka nemacka u odnosu na njih majka tereza.

Neba's picture
Neba 02:32 11.08.2017.

 • +8
Voting is closed.

Kažu da su najsrećnije one države i žene bez istorije :). Šalu na stranu, AV će igrati po fruli zapada ili mu familija ode u zatvor. U istoj priči je i Milo Đukanović. I to je tako jednostavno. Nekako mislim(bar se nadam) da je AV patriota. ( Nikako se ne slažem sa njim) I da je zato prerano istakao želje zapada. Sa očekivanim rezultatom. E sad, što je narod bez alternative to je posebna priča......

Slobodanka's picture
Slobodanka 12:25 11.08.2017.

 • +10
Voting is closed.

Vučić je 3 dana patriota samo u manirima ili u nekim sitnicama i 4 dana antipatriota ali u stvarnim potezima.
Pa tako sve dok se Vlasi ne dosete, a Vlasi zasad od umora, od kemtrejsla, od raznih niskih frekvencija koje nam puštaju otupeli i oglupavili.

dumbo's picture
dumbo 23:43 10.08.2017.

 • +9
Voting is closed.

No comment! Друштво, све сте лепо рекли, ништа додати, ништа одузети..све потписано..

Додај коментар