Вучић: Србија, Српска и сви Срби заједно ће славити Дан српског јединства, слободе и националне заставе

ТО ЈЕ ВЕЛИКИ ДАН – ДАН БЕСМРТНОГ ПРОБОЈА СОЛУНСКОГ ФРОНТА

* Обележавао би се у свим српским срединама широм света, где би Срби, не сметајући никоме, не чинећи ништа ни против кога, показали да су исти народ, и да је мука, као и успех, једних, увек и мука или успех оних других

* Александар ВУЧИЋ: „Нико никада неће моћи да сруши јединство српског народа... Доста смо мука и ратова имали у прошлости. Време је мира, за размишљање о будућности и зато са другима морамо да разговарамо, да проналазимо заједнички језик. Али, они који мисле да претњом сукобима и ратовима, могу да остваре циљеве - то је много опасно и уплашени смо таквим претњама и надам се да никоме неће пасти на памет да их спроведе

* Председник Србије нагласио: Ни на који начин се нећемо мешати у изборни циклус у Црној Гори, али ћемо увек подржавати свој народ. Од предстојећих избора у Црној Гори, важнији је попис становништва у 2021. јер желимо да се сачува идентитет српског народа, те да, ничим не угожавајући права црногорске државе, сачувамо и јединство које имамо са Републиком Српском и (са Србима) у Црној Гори

_____________________________________________________________________

       СРБИЈА и Република Српска славиће убудуће заједнички празник - 15. септембар, који ће се обележавати као Дан српског јединства, слободе и националне заставе, најавио је данас председник Србије Александар Вучић.

       Након сусрета са Милорадом Додиком, Жељком Цвијановић и Радованом Вишковићем, рекао је:

       „Донели смо одлуку коју ћемо спровести у дело. Договорили смо и који датум да предложимо нашим другим органима, то би био 15. септембар, дан када је пробијен Солунски фронт", рекао је Вучић на заједничкој прес конференцији.

       То би, како је рекао, био заједнички обележавани празник у РС, Србији и свим српским срединама широм света, где би Срби, не сметајући никоме, не чинећи ништа ни против кога, показали да су исти народ, и да је мука, као и успех, једних, увек и мука или успех оних других.

       "Нико никада неће моћи да сруши јединство српског народа", рекао је Вучић и додао да се претходних година видело како то треба да се чини, јер чак и када не мисле исто са обе стране Дрине, никада се није могла чути лоша реч, а камоли да једни другима забрањују улазак.

       То ће, додао је, бити и прилика да се остварују и бољи политички, економски резултати, а бићемо ближи једни другима, и без угрожавања иједног правног акта, или било кога другог.

       Вучић је поручио да је важно да се сачувају Србија и РС од било каквих ризика, угрожавања и опасности.

       „Доста смо мука и ратова имали у прошлости. Време је мира, за размишљање о будућности и зато са другима морамо да разговарамо, да проналазимо заједнички језик. Али, они који мисле да претњом сукобима и ратовима, могу да остваре циљеве - то је много опасно и уплашени смо таквим претњама и надам се да никоме неће пасти на памет да их спроведе", закључио је председник Србије.

       Србија се ни на који начин неће мешати у изборни циклус у Црној Гори, али ће увек подржавати свој народ, изјавио је Вучић.

       На конференцији за новинаре са врхом Републике Српске рекао је да је за Србију, од предстојећих избора у Црној Гори, важнији попис становништва у 2021. години.

       „За нас су то важни избори, али је најважнија 2021. година, када буде попис становништва у Црној Гори јер желимо да се сачува идентитет српског народа, те да, ничим не угожавајући права црногорске државе, сачувамо и јединство које имамо са Републиком Српском и (са Србима) у Црној Гори", навео је Вучић.

       Он је напоменуо да је и данас, као и раније, разговарао са руководством Републике Српске о положају српског народа у региону.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари