Вучић: „Шапић је за рачун Ђиласа тукао људе. Сећам се тога у Раљи“

УВЕРЕН ЈЕ ДА СУ ПСГ И НС ОДУСТАЛИ ОД ИЗБОРА У ПЕТ ОПШТИНА САМО ЗАТО ШТО СУ У ЊИМА БЕЗ ШАНСИ

  • Према Вучићевим речима, Драган Ђилас је свакако много успешнији, озбиљнији и образованији од Александра Шапића који је био његов помагач. Додао је да између Ђиласа и Шапића ипак нема разлике иако о Ђиласу веома лоше мисли „због трагичних дугова које је оставио у Београду, трагичне медијске владавине, а Београд је био прљав без грађевина, икаквог рада и напретка“
  • После првог састанка Комисије за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности, председник Србије рекао да ће се станови градити у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, Краљеву и Врању и да ће просечна цена квадрата износити око 500 евра. Нагласио је да ће камата бити 2,9 одсто и да ће у просеку за стан од 60 квадрата на кредит од 30 година рата износити око 126 евра, а последњих пет година 25 евра

        ПРЕДСЕДНИК Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је данас да ће се СНС борити на београдским изборима и да борба неће бити једноставна, али да је на народу да одлучи.

        Коментаришући писање дневника „Блиц“ да је у рукама председника општине Нови Београд Александра Шапића кључ за београдске изборе, Вучић је рекао да ако је тако, онда власт имају Шапић и бивши градоначелник Београда Драган Ђилас.

        Вучић је додао да између Ђиласа и Шапића нема разлике иако о Ђиласу веома лоше мисли „због трагичних дугова које је оставио у Београду, трагичне медијске владавине, а Београд је био прљав без грађевина, икаквог рада и напретка“.

        Према Вучићевим речима, Ђилас се свакако много успешнији, озбиљнији и образованији од Шапића који је био његов помагач.

        „Шапић је за рачун Ђиласа тукао људе. Сећам се тога у Раљи“, рекао је Вучић.

        Он је рекао да су Покрет слободних грађана и Народна странка одустали од локалних избора у пет општина у Србији заказаних за 24. децембар јер у тим општинама немају никога.

        „Замислите колико је њих у Мионици, Костолцу, Неготину, Пећинцима, Прешеву за Сашу Јанковића и Драгана Ђиласа. Они тамо немају никог живога да нађу. Замислите тамо насилна кампања, а није насилна у Београду. Насилна је и у Београду, али ето издржаћемо, али у Мионици, Костолцу, Неготину, Пећинцима, Прешеву нећемо“, казао је Вучић.

        Напомињући да на конференцијама за новинаре, каква је данашња, не жели да дуго говори о страначким питањима, Вучић је прочитао резултате јучерашњих избора за савете месних заједница у Крушевцу, према којима је СНС освојила 509 од 517 места у саветима 54 месне заједнице.

Изградња станова за припаднике служби безбедности на пролеће наредне године

        Изградња станова за припаднике снага безбедности почеће вероватно на пролеће наредне године, изјавио је председник Србије Александар Вучић на чију иницијативу ће се станови градити.

        Вучић је после првог састанка Комисије за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности рекао да ће се станови градити у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, Краљеву и Врању и да ће просечна цена квадрата износити око 500 евра.

        Он је рекао да ће камата бити 2,9 одсто и да ће у просеку за стан од 60 квадрата на кредит од 30 година рата износити око 126 евра, а последњих пет година 25 евра.

        По његовим речима, у неким местима ће квадрат бити и испод 500 евра, попут Врања, док ће на местима где је инфраструктура скупља бити од 550 до 580 евра, попут Београда.

        Право да конкуришу на те станове имају припадници Војске Србије, полиције, Безбедносно-информативне агенције и, како је данас на састанку одлучено, припадници Завода за извршења кривичних санкција.

        Тачне локације где ће бити станови изграђени и под којим условима ће бити могућа куповина биће познате до 15. јануара до када ће бити одржан и други састанак комисије.

        Председник Србије рекао је да полиција има 20.000 припадника који немају решено стамбено питање, тако је и са 14.000 припадника војске и 1.500 припадника БИА.

        Он је навео да је учешће државе од 200 до 250 милиона евра на различите начина за изградњу око два милиона квадратних метара.

        „Та градња мора да буде добра, енергетски ефикасна. Станови ће бити на добри, и пристојним локацијама и верујем да ће Влада већ на пролеће да баци прву лопату бетона у априлу или мају када се сви законски услови створе“, рекао је Вучић.

        Он је навео да је идеја да се подигне животни стандард безбедносних снага који раде тежак и одговоран посао за државу, а због којих се грађани могу осећати сигурно.

        Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да ће изградња станова допринети расту БДП.

        Он је казала да живимо у комплексним временима и да је важно јачати снаге безбедности које морају да осете да држава цени то што раде због чега се Влада одлучила и на доделу бонуса и повећање плата.

Вучић: Србијa нема проблем са мигрантима који хоће да остану

        Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија добро руководила мигрантском кризом али да би волео да су неки потези направљени другачије.

        На конференцији за новинаре у Палати Србија, Вучић је казао да он нема ону врсту страха од миграната коју имају сви други људи у Србији из, како је рекао, њему непознатих разлога.

        „Могли смо то на почетку миграционе кризе на бољи начин да искористимо али захваљујући нашем делимично ксенофобичном односу нисмо... могли смо да имамо више добрих ствари од тога", рекао је Вучић.

        Он је додао да међу мигрантима има и лоших и добрих људи, исто као и у Србији.

        Вучић је казао да Србија нема проблем са мигрантима који желе да, под одређеним условима, постану грађани Србије.

        Он је похвалио немачку канцеларку Ангелу Меркел, рекавши да је она веома добро поступила у управљању мигрантском кризом.

        „Врло мудро је водила своју земљу. Да је чекала наталитет Немаца, изгубила би 15 милиона становника у наредних 30 година. Овако неће“, рекао је он, одговарајући на питања да ли Србија има стратегију за мигранте који не могу да наставе пут ка Европској унији.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари