Вучић: Позваћемо међународне институције да провере наше бирачке спискове

НАЈАВИО ДА ЋЕ СЕ ПРЕМИЈЕРКА АНА БРНАБИЋ ТИМ ПОВОДОМ ОБРАТИТИ ЈАВНОСТИ

* Пошто су (опозиција) лагали како мртви гласају, а живи не могу, ми ћемо да позовемо међународне представнике да дођу пет-шест месеци пре избора и провере да ли нешто петљамо или крадемо, па нека буде како кажу светски признате институције

* Председник Србије одбацио наводе лидера Савеза за Србију да их припадници МУП-а прате и прислушкују: „Све је то безвезе, полазећи од себе они рачунају да смо ми као они. Не разумем зашто је МУП демантовао њихове наводе, тиме им само придају значај. Свакоме је јасно да их нико не прислушкује, па ја као да сам их лично вадио из фиоке да ми буду политички противници јер горе не могу да нађем

* Најавио је да ће се плате лекарима и медицинским сестрама повећати и до 15 одсто јер се уводи ред у здравство, а простор за корупцију се смањује. Такође: повећање плата војницима, полицајцима, социјалним радницима, особљу јавне управе...

__________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да ће држава позвати представнике релевантних међународних институција да дођу у Србију "пет-шест месеци" пре одржавања избора како би проверили бирачки списак и утврдили, како је рекао, "да ли нешто петљамо или крадемо".

         Вучић је за ТВ-Пинк рекао да очекује да ће премијерка Ана Брнабић можда већ сутра изнети тај предлог.

         "Пошто су (опозиција) лагали како мртви гласају, а живи не могу, ми ћемо да позовемо међународне представнике да дођу пет-шест месеци пре избора и провере да ли нешто петљамо или крадемо, па нека буде како кажу светски признате институције", казао је председник Србије.

Имам доказе су Николића и мене прислушкивали

док смо били у опозицији

         Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да располаже доказима да су Томислава Николића и њега прислушкивали "све време" док су били у опозицији.

         Он је одбацио наводе лидера Савеза за Србију да их припадници МУП-а прате и прислушкују, наводећи да је "свакоме јасно да их нико прислушкује и не прати".

         "Све је то безвезе, полазећи од себе они рачунају да смо ми као они. Не разумем зашто је МУП демантовао њихове наводе, тиме им само придају значај. Свакоме је јасно да их нико не прислушкује, па ја као да сам их лично вадио из фиоке да ми буду политички противници јер горе не могу да нађем", рекао је Вучић за телевизију Пинк.

         Упитан да ли има сазнања о тајној операцији "Омча", коју по наводима једног таблоида спроводе западне амбасаде са циљем да га сруше са власти, Вучић је рекао да не жели да прича о тим стварима јер је то како је навео, посао надлежних органа.

         "БИА има свој посао, стране службе свој, само нека раде свој посао професионално", рекао је Вучић.

         Он је додао да ће државни органи утврдити ко је пратио супругу брата Синише Малог, наводећи да то "сигурно" није учинио "нико од надлежних лица".

         "Очекујем да надлежни државни органи обавесте ко је то лице. У сваком случају, неће се сакрити, надлежни ће открити целу позадину", рекао је председник Србије.

         Упитан како коментарише "нападе" на чланове његове породице, Вучић је рекао да није "ненавикнут" на њих и да нема превелике проблеме са тим.

         "Људи су већ навикли на све лажи које су могли да изговоре о мени и мојој породици за седам година и знају да су то неистине. Не морам да понављам колико су ми криминализовали брата, а прича о деци је толико одвратна да не желим да је коментаришем, то говори о онима који се таквим кампањама служе. Није пријатно али мој посао је да трпим све ударце и да бринем за Србију и све њене грађане", додао је Вучић.

Веће плате за медицинске сестре

и лекаре, војнике, полицајце...

         Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће се плате лекарима и медицинским сестрама повећати и до 15 одсто јер се уводи ред у здравство, а простор за корупцију се смањује.

         Најавио је и повећање плата војницима, полицајцима, социјалним радницима, особљу јавне управе.

         Имамо много проблема у здравству с финансијама, много трошимо, иако смо доста напредовали у тој области. Дамо 10 милиона евра за општу болницу и када питате људе 'колике су им залихе' они не знају, јер нико не води материјално књиговодство већ деценијама", рекао је Вучић за ТВ-ПИНК.

         Вучић је навео и да је у време док је био потпредседник Владе, "минималац" био 16 хиљада, а да сада траже да се подигне на 32 хиљаде.

         "Не можемо приватнике да оптеретимо толико. Морамо да водимо рачуна да приватни сектор то може да поднесе. Морамо да бринемо и о радницима, и о приватницима", рекао је Вучић.

         Навео је да се многи жале на путеве у Србији, а да су бољи него у "многим европским метрополама", а и да очекује изградњу "много брзих саобраћајница".

Вучић очекује добар контакт с

Џонсоном и подршку Лондона

         Председник Србије Александар Вучић је данас изјавио да ће Србија имати "значајнију подршку" Велике Британије када новоизабрани вођа британских конзервативаца, Борис Џонсон, постане британски премијер.

         "Имаћемо добар контакт. Оно што могу да гарантујем је да ћемо увек моћи да чујемо шта Британија мисли, и да ће они хтети да саслушају шта ја имам да кажем", рекао је Вучић за ТВ-Пинк.

         Вучић је рекао да верује да ће Џонсон одговорити на позив да посети Србију, али да од интереса Лондона зависи да ли ће одговор на тај позив бити "позитиван или негативан".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари