ВУЧИЋ: Онај ко потцењује немачке услове - није искрен према народу

ТВРДИ ДА ЈЕ ТАДИЋУ „ПРЕДОЧАВАН ТЕЖИ УСЛОВ ЗА УЛАЗАК У ЕУ НЕГО НАМА”

  • „Поставља се питање: шта је највише што можемо да добијемо за нашу земљу. Зашто слушамо канцеларку Немачке Ангелу Меркел? Зато што цела Европа зависи од Немачке и зато што је коалиција ЦСУ-ЦДУ највећа коалиција највећих партија у Европи”, рекао је Александар Вучић
  • „Не желим да испаљујем патриотске изјаве, јер нити то могу да учиним, нити је време за тако нешто. Неће бити дивних вести. Људима морамо да кажемо – нагласио је - са каквим ћемо се мукама и проблемима суочавати”
  • „Тадић није говорио истину у вези са „седмим условом”. Био је упознат са тим и он је врло интелигентно то пренео и рекао да то није постављено као услов за добијање датума, већ као услов за улазак. Али, подсетићу да су Андреас Шохенхоф и Ханс-Јоаким Фаленски овде рекли да је то за трећу фазу, последњу фазу, услов за улазак. Иначе, Тадићу је предочаван тежи услов за улазак у ЕУ него нама”, открио је Вучић

         ПРВИ потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је јуче да је кључни проблем у борби против корупције доказивање кривице осумњичених и додао да, иако је познато ко је био умешан у случај „Агробанке”, они неће моћи да буду гоњени уколико не буде доказа против њих, пренео је Танјуг.

         Вучић је, у емисији „Став Србије” на ТВ Прва, истакао да Србија није хајдучка држава у којој ће се некоме судити без доказа, иако се „зна све што се дешавало у ’Агробанци’”.

         „У ’Агробанци’ се спроводила велика пљачка, закон је кршен на све могуће начине. Неко је видео да је та банка озбиљна, па су хтели да је узму, међутим, изборни резултати су то покварили, па је основана ’Нова Агробанка’”, додао је он. Према његовим речима, „био је умешан истакнути бизнисмен и неколико људи из политике, који су били у банци и директна веза са владом”.

         „Познато нам је како је направљен тај круг, али проблем је доћи до тога да у тужилаштву имате доказе и победите браниоце пред судом”, напоменуо је Вучић.

         Он је истакао да је „Агробанка” метафора функционисања целог система, односно разарања и пљачке државе. Вицепремијер је додао и да циљ нове владе није да говори о мафији како би задовољила бираче.

         „Код хапшења људи у вези са ’Агробанком’ није се то чинило уз присуство камера, нити се журило са њиховим хапшењем, већ је сачувано њихово људско достојанство. Не причамо о мафијама да бисмо задовољили бираче, ово је питање опстанка државе”, казао је он.

         Вучић је рекао да су Србији постављени веома тешки услови за добијање датума за почетак преговора о прикључењу Европској унији, али да постоји могућност да се у тим оквирима поправи стање по нашу земљу.

         „По окончању председничких избора, као изасланик Томислава Николића, у Немачкој сам разговарао са најважнијим немачким функционерима и дао све од себе да за земљу изборимо најбоље могуће услове. У датим оквирима можемо да поправљамо стање по Србију, али наши домети су лимитирани”, казао је Вучић.

         Он је рекао да, иако ситуација донекле може да се поправи деловањем у постављеним оквирима, то „неће бити идеално, нити лепо за грађане Србије”.

         „Не желим да испаљујем патриотске изјаве, јер нити то могу да учиним, нити је време за тако нешто. Неће бити дивних вести. Људима морамо да кажемо са каквим ћемо се мукама и проблемима суочавати”, изјавио је Вучић.

         На изјаву Бориса Тадића да њему никада није постављен седми услов, односно да Србија пре преговора мора да покаже видљиву вољу да је спремна да постигне правно обавезујућу нормализацију односа са Косовом и Метохијом, Вучић је одговорио да бивши председник Србије није рекао истину.

         „Тадић није говорио истину у вези са тим питањем. Био је упознат са тим и он је врло интелигентно то пренео и рекао да то није постављено као услов за добијање датума, већ као услов за улазак. Али, подсетићу да су Андреас Шохенхоф и Ханс-Јоаким Фаленски овде рекли да је то за трећу фазу, последњу фазу, услов за улазак. Иначе, Тадићу је предочаван тежи услов за улазак у ЕУ него нама”, рекао је Вучић.

         Он је додао да је мишљење Немачке веома важно и да „онај ко потцењује немачке услове није искрен према свом народу”.

         „Поставља се питање: шта је највише што можемо да добијемо за нашу земљу. Зашто слушамо канцеларку Немачке Ангелу Меркел? Зато што цела Европа зависи од Немачке и зато што је коалиција ЦСУ-ЦДУ највећа коалиција највећих партија у Европи”, рекао је Вучић.

 

Крајем недеље бићу највише нападани човек у држави

         ВУЧИЋ је нагласио да су његови противници људи који имају много новца и медијске моћи, али да ће он „скупо продати своју кожу”.

         Он је „предвидео” да ће за неколико дана, у четвртак или петак, бити човек кога ће највише нападати у држави.

         Вучић је, без улажења у детаље, прецизирао да ће бити предмет највећих напада у земљи, јер ће сви говорити да се нешто политизује.

 

         (Политика)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари