Вучић: Није се одустало од увођења контрамера Приштини

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ТЕШКО ОБЕЗБЕДИТИ ДА ТЕ МЕРЕ НЕ ПОГОДЕ И СРБЕ НА КиМ        

* „Обишао сам јутрос цео Београд и видео да је добар део града раскопан и да се ради. Немамо друго време када можемо да изводимо радове осим периода од априла до новембра и зато молим Београђане и становнике других градова да нам опросте што радимо много и да се стрпе, јер ћемо на пример, саобраћајницу око Трга републике отворити већ почетком септембра“

______________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да се "није одустало" од увођења контрамера Приштини због таксе од 100 одсто на увоз робе из Србије, али је и додао да је то "веома тешко" урадити а да последице не осете и Срби на Косову и Метохији.

         Он је после обиласка радова на уређењу парка у насељу Београд на води рекао да ће контрамере бити уведене ако не дође до помака у разговорима са Приштином.

         "То није питање дневних претњи или неког орочавања. Некад то кажете у нади да нећете морати то да учините. Разговараћемо са свим међународним партнерима али ако будемо приморани, ако не буде помака, мораћемо то да урадимо", казао је Вучић и најавио да ће после 28. јуна о евентуалним контрамерама разговарати и са Србима са Косова.

         Коментаришући оцене појединих америчких званичника да је Приштина имала право на увођење таксе јер је Србија радила на повлачењу признања косовске независности, Вучић је рекао да Србија никада није потписала споразум или уговор, нити је прихваћено усмено да неће радити на повлачењу признања.

         "То је наш посао, Србија није признала независност Косова, а дошли смо до тога да 13 земаља повуче признање. Они виде да се нама жури због огромног замајца и могућности за економски раст и зато уцењују и траже да признамо Косово", казао је председник Србије.

         Говорећи о радовима на комуналној инфраструктури у Београду, Нишу и Новом Саду, Вучић је замолио грађане да "разумеју да се то ради због бржег економског напретка и да би имали бољи стандард и живели на бољим местима".

         "Обишао сам јутрос цео Београд и видео да је добар део града раскопан и да се ради. Немамо друго време када можемо да изводимо радове осим периода од априла до новембра и зато молим Београђане и становнике других градова да нам опросте што радимо много и да се стрпе, јер ћемо на пример, саобраћајницу око Трга републике отворити већ почетком септембра", казао је Вучић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари