Вучић: Не могу да постанем лош и урадим нешто лоше да би ови из опозиције изгледали боље

МОЈ БРАТ СЕ НЕ ПИТА НИЗАШТА –НИЈЕ НА ДРЖАВНОЈ ФУНКЦИЈИ, НЕМА НИ РЕЊСТОРАН НИ ФИРМУ“

* Оценио је да је питање најављеног бојкота редовних парламентарних избора од стране дела опозиције - њихова ствар, да је суштина да избори не могу да буду покрадени, али да ће Србија позвати Канцеларију за демократске институције и људска права ОЕБС-а да провери изборне услове и да грађани то коначно знају

* Подсетио да је унапред рекао да ће се премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај у Хагу задржати 24 до 48 сати, па додао: „Толико се задржао да би проверио какви су хотели у Хагу, а суштински се задржао један сат. Онда је чекао да дође ноћу, да слика буде импресивнија, како стиже у Приштину као велики херој”

* Упитан шта му кажу страни званичници на то што су готово сви из власти Косова практично бивши чланови ОВК, узвратио: „Кажу ми, добар дан, како сте... Они су их довели на власт... Сваки од њих има неку улицу у Приштини, још да дају улицу и Јеремићу због одлуке Међународног суда правде”

* Председник Србије указао да иза претњи њему и његовој деци на твитеру не стоји психичка растројеност, већ острашћеност и политичка мржња због тога што Србија напредује. Истакао је да полиција чека потврду Твитера да ухапси особе које стоје иза тога, мада, каже, није сигурно да су те особе још у земљи. Додао је да није реч о психопати, већ о двоје људи који се смењују у писању коментара, а које прате представници Ђиласове странке и други из опозиције

______________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да за новог шефа партије има више људи на уму.

         Имам на уму више њих и волео бих да ти људи наставе да раде и да се боре. Неки који га моле да остане стварно тако мисле, а неки, каже, размишљају „пожури мало”.

         На питање зашто није било казни за оне из СНС који не раде добро, Вучић је казао да ће бити казни, за неке пре избора, а за неке после избора.

         „Неки министри ће бити кажњени после избора, када буду схватили да више нису министри, а неки пре избора у смислу кандидатуре за изборе”, објаснио је он.

         Оценио је да је питање најављеног бојкота редовних парламентарних избора од стране дела опозиције - њихова ствар, али да је суштина да избори не могу да буду покрадени и да ће Србија позвати Канцеларију за демократске институције и људска права ОЕБС-а управо да провери изборне услове и да грађани то коначно знају.

         „Како да украдете изборе? Кад уђете унутра, на гласање, видите 10-15 људи, од којих је 10 из опозиције. Како да неко украде ваш глас? Или после, како да крадете када имате записнике са бирачких места, који морају да буду усаглашени”, констатовао је Вучић на ТВ „Прва” упитан да ли га плаши што део опозиције да бојкотује изборе.

         Вучић је навео да жели да и међународне институције то потврде, да грађани знају и да се једном заврши прича о крађи избора.

         Председник је истакао и да је за њега изазов да ради за грађане што је више могуће, те да се мора водити рачуна о грађанима који протестују, а не о политичким лидерима, који, каже, не завређују пажњу.

         „Али, људи који протестују, без обзира што је то средњи слој... Морамо да видимо чиме су незадовољни, како да их саслушамо, шта можемо да урадимо...”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

         Он је приметио да се посебно мора водити рачуна о младима, и да ће се управо у оквиру најављеног инвестиционог циклуса видети да држава брине о њима, њиховој будућности, да их запосли, повећа плате...

Вратићемо се преговорима, не знам

да ли ће то бити до краја године

         Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће се Приштина и Београд сигурно вратити за преговарачки сто, када дође до укидања такси, али да не може да зна да ли ће то бити до краја године.

         „Преговора мора да буде. И кад су стране у ратном сукобу, мора да се седне за преговарачки сто... Ко мисли да је разговарати лоше и да је компромис ружна реч... Ја мислим да је добра вест. А они који би желели да воде земљу на другачији начин, ја им желим све најбоље, али морају да добију подршку грађана”, рекао је Вучић за ТВ „Прва”.

         Вучић подсећа да је унапред рекао да ће се премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај у Хагу задржати 24 до 48 сати.

         „Толико се задржао да би проверио какви су хотели у Хагу, а суштински се задржао један сат. Онда је чекао да дође ноћу, да слика буде импресивнија, како стиже у Приштину као велики херој”, рекао је Вучић.

         Каже и да у централној Србији постоје људи који Харадинаја називају моралном громадом попут лидера Савеза за Србију Раде Трајковић, те истакао да за њега они који су учествовали у прогону Срба и још тежим злочинима не могу да буду моралне громаде.

         Упитан шта му у вези са тим каже европски комесар Јоханес Хан, Вучић каже да је он нормалан човек и да жели наставак дијалога, те да је о томе синоћ са њим разговарао три-четири сата.

         Каже да до наставка дијалога може да дође ако се укину таксе.

         Упитан да ли је ЕУ свесна свог пораза јер не може да убеди Приштину да повуче таксе, Вучић поставља контрапитање - зашто било ко мисли да је то пораз ЕУ.

         „Није, шта то њих брига? Док немају сукоб. То је питање за нас”, рекао је Вучић. На питање шта им даје снагу да не слушају ни Париз, ни Вашингтон ни Берлин, Вучић каже да они нису јачи од тих центара моћи, а камоли од свих њих.

         „Неко ту није апсолутно искрен, а ко, нека грађани закључе”, рекао је Вучић.

         Упитан шта му кажу страни званичници на то што су готово сви званичници Косова практично бивши чланови ОВК:

         „Кажу ми, добар дан, како сте... Они их довели на власт... Сваки од њих има неку улицу у Приштини, још да дају улицу и Јеремићу због одлуке Међународног суда правде”, рекао је Вучић.

         Он понавља да српска суза нема родитеља и да не верује да ће правда бити задовољена, те истиче да нама остаје да се боримо за себе, помажемо Србима на КиМ и изграђујемо земљу, преноси Танјуг.

Вучић: Прете да ће да ме линчују као Милановића

         Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да не може да буде лош и уради нешто лоше да би његови политички противници изгледали боље.

         Реч је, каже, о људима који желе све да виде лоше, те приметио да опозиција ниједном речју није поменула изградњу аутопута кроз Грделицу, али је показала малу пукотину на том путу, „једну црту”, која је, иначе, одмах поправљена.

         „Такви људи не могу да воле своју земљу и не могу да је воде”, уверен је он.

         Рекао је да никада неће моћи да уради ништа толико лоше и да буде толико лош како би они изгледали бољи од њега, и да, за разлику од њих, није лопов.

         Одбацио је и тврдње опозиције да их актуелна власт прати и прислушкује.

         Вучић је, у интервјуу за ТВ „Прва”, истакао да ће надлежни органи поднети доказе за то.

         „Они су мене прислушкивали. Ми њих не прислушкујемо”, поручио је и додао да опозиција шири ноторне лажи.

         Упитао је ко је тукао полицајце, ко је претио дугим цевима, упадао наоружан у РТС...

         „Још када одговорим на те дуге цеви они се жале да им претим. Прете да ће да ме линчују као Милановића и да ме гоне улицама. Када сам рекао „дођите”, кажу Вучић прети насиљем. Претим тиме што сам рекао „дођите и пребијте ме, урадите то вас четворица-петорица јуначких лидера. Немојте да водите народ у сукобе, јер народ то неће““, рекао је Вучић.

         У вези тврдњи да неко из власти има станове у Глифади и на другим местима, Вучић је позвао опозицију да каже ко то има, а не само да просипају празне приче.

Александар и Андреј Вучић

         На констатацију да опозиција наводи да су се обогатили људи из његовог окружења и његов брат, за којег кажу да се „за све пита”, Вучић је одговорио да ништа од тога није тачно, да се његов брат не пита ни за шта, јер није ни на једној државној функцији, као и да нема ниједан ресторан нити било какву фирму.

         Поновио је да његов брат већ 22, 23 године ради у државној фирми, живи у стану за који плаћа кредит у швајцарцима.

         „Шта је то што он има?”, упитао је Вучић и констатовао да такви наводи опозиције нису тачни, као и за Николу Петровића.

         Упитао је, везано за претње његовој деци, шта очекивати када је и даље главни човек Савеза за промене човек који је претио силовањем јавно, који је премијерки Ани Брнабић претио силовањем од стране људи друге расе.

         „Ти људи, који прете силовањем, треба да воде ову земљу. А не говорим о онима који туку своје жене”, додао је он.

         Вучић је, упитан шта његова Милица каже на те претње, рекао да данас иде по њу и да је она јака, веома снажна особа.

         „Милици не морате превише да објашњавате”, истакао је он додајући да или је веома снажна или успешно крије своје емоције, преноси Танјуг.

Још једна фабрика стиже у Панчево

         Председник Александар Вучић најавио је данас нову инвестицију у Панчеву, што је, каже, фантастично изненађење за житеље тог града.

         „Поред ЗФ-а биће још једна велика, фантастична фабрика. Ускоро ћемо потписати уговор, а верујем да ће пре марта следеће године кренути радови”, рекао је Вучић.

         Он је истакао да Панчево има светлу будућност, и да ће, од града са мукама и проблемима, постати један од најбогатијих градова.

         Додао је да је новом инвеститору, не откривајући о коме је реч, ЗФ био толико привлачан је желео да дође близу те велике немачке компаније, преноси Танјуг.

Са Јоханесом Ханом

Вучић: Претње на Твитеру због политичке мржње

         Председник Александар Вучић изјавио је данас да иза претњи њему и његовој деци на твитеру не стоји психичка растројеност, већ острашћеност и политичка мржња због тога што Србија напредује.

         Истакао је да полиција чека потврду Твитера да ухапси особе које стоје иза тога, мада, каже, није сигурно да су те особе још у земљи.

         Вучић је гостујући на Првој рекао да није реч о психопати, већ о двоје људи који се смењују у писању коментара, а које прате представници Ђиласове странке и други из опозиције.

         „Погледао сам рекорд коментара тако да није реч о психичком растројству, већ о политичкој мржњи. Како неко може да мрзи када урадите нешто добро за земљу? Неко није могао да трпи да имамо добре вести и да напредујемо”, рекао је.

         Додаје и да је реч о острашћеним људима који мисле да имају право и новинарима да држе придике.

         Вучић каже да нема оца којег не би погодиле претње смрћу сину или силовањем ћерке, као што су и њега, али истиче да је његов посао да води земљу.

         Каже да је тај твит изазвао оно што је написао због успеха у Железари Смедерево, којом се бавио на хиљаде састанака.

         „То није дошло преко ноћи. То је била борба за коју сам мислио да је немогуће да спасемо Железару и 5.000 радних места. Само нам је требало 100 милиона евра да угасимо железару. После све те борбе био сам помало узбуђен и оставио поруку за нешто што је евидентан успех”.

         Председник каже да је држава успела да реши питање Железаре и да је поносно то саопштио, преноси Танјуг.

         „Мој посао је да и даље бринем о грађанима и решавамо њихове проблеме”, додао је Вучић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари