ВУЧИЋ: Настављамо да доносимо тешке одлуке и предузимамо болне мере

ОБЈАВИО ТРИЈУМФ СНС У ЗЕМУНУ И ОЦЕНИО ДА ЈЕ „НАЈЈАЧА СТРАНКА У ИСТОРИЈИ СРПСКОГ ВИШЕПАРТИЗМА”

  • СНС освојила чак 51,52 одсто гласова, СПС 11,69, ДС 8, 92, ДСС има 6,81, СРС 4,23 , ЛДП 4,14, а УРС 0,98, али је излазност два сата пре затварања биралишта била једва 31 одсто
  • Многи су мислили – оценио је Александар Вучић - да ће предузимање тешких одлука бити крај СНС, а као што видите, СНС је јача од било које странке икада на српској политичкој сцени од успостављања вишепартијског система
  • То што смо добили више од 50 одсто гласова показује колика је подршка народа модернизацији Србије и реформама, озбиљности и одговорности.
  • Мораћемо да наставимо да доносимо тешке одлуке, да предузимамо болне мере, али Србију морамо да извучемо из кризе
  • У Србији је данас десет месеци од успостављања Владе Републике Србије. Коначно има наде. Србија размишља на другачији начин. Србија верује да може да живи боље

         ЛИДЕР напредњака Александар Вучић прогласио је вечерас апсолутну победу своје странке на локалним изборима у Земуну.

         Према незваничним резултатима са 95 одсто бирачких места, СНС је освојила чак 51,52 одсто гласова, ДСС има 6,81, СПС 11,69, ДС 8, 92, СРС 4,23 , ЛДП 4,14, а УРС 0,98.

         Вучић је – буквално се борећи се за дах у препуној сали напредњачке земунске централе – оценио да је СНС најјача странка у историји српског вишепартизма. Сам земунски резултат назвао је историјском победом и потом се више пута захвалио „свима који су на томе вредно радили”.

         Председник напредњака је потом, без присуства камера, одржао овај говор:

         „Напољу је киша. Молим вас да ове људе који су радили и који кисну убаците унутра, а ови који су са стране... (општи аплауз).

         Од деведесете нико никада није остварио овакву победу и тешко да ће се она у будућности поновити! Већ смо много рекорда срушили и направили што нико није очекивао.

         Ово је двоструко већи број гласова него пре четири године када смо победили.

         Све остале странке смо за три, четири или пет пута смањили.

         Али, ми нисмо никога смањили – ово је била одлука грађана Земуна. После одлука људи у Косјерићу, Ковину, Србобрану и Зрењанину постало је јасно да политика одговорности, озбиљности и будућности Србије, политика модернизације наше земље има широку народну подршку. Ми ћемо на том путу истрајати.

         То је најјаснија порука коју су нам грађани упутили. Ми ту поруку морамо да разумемо на начин да не можемо и не смемо да останемо сами, већ морамо да пружимо руку и свим нашим неистомишљеницима. Свима онима који свакодневно говоре против нас.

         Они су потрбни Србији, они имају добре људе и сви заједно морамо да покушамо да пронађемо најбољи излаз и најбољи начин да земљу изведемо из кризе.

         Многе болне потезе смо направили, много тешких ствари смо предузели.

         Многи су мислили да ће то бити крај СНС, а као што видите, СНС је јача од било које странке икада на српској политичкој сцени од успостављања вишепартијског система. То показује да искреност, озбиљност и одговорност и овакву посвећеност и љубав какву ви имате према Србији и према СНС нико више не може да заустави”.

         Потом су у салу ушле и телевизијске екипе, па је Вучић био принуђен да понови говор.

         „Имам проблем што људи који су радили напољу кисну...(општи аплауз).

         Желим да вам се свима захвалим на изванредној кампањи. Остварили смо оно што у последњих 25 година, од кад постоји вишестраначки систем у Србији, нико није урадио.

         То што смо добили више од 50 одсто гласова показује колика је подршка народа модернизацији Србије и реформама, озбиљности и одговорности.

         Оно што ћемо ми морати да наставимо да радимо јесте да доносимо тешке одлуке, предузимамо болне мере, али Србију морамо да извучемо из кризе.

         У Србији је данас десет месеци од успостављања Владе Републике Србије.

         Коначно има наде. Србија размишља на другачији начин. Србија верује да може да живи боље.

         А наша је порука нама, пре свега, да се понашамо другачије од осталих, одговорније од осталих, да оне који се већ сада понашају онако како су се неки други понашали убрзо склонимо са тих места. Да доведемо оне који ће да се боре за народ, а не за себе. Да се понашамо на такав начин да рад буде једино или основно мерило вредности.

         Ово је подршка народа за борбу против корупције у којој не можемо и не смемо да станемо. Ово је подршка народа за бољу, напредну и модерну Србију.

         На том путу ће нас заустављати многи. Ми у њима не смемо да видимо непријатеље. У њима морамо да видимо сараднике. Са њима морамо да покушамо да створимо такву и другачију Србију.”

         Вучић је на крају истакао да је „Србија светиња”, да иде напред и у томе је сада више нико не може зауставити.

         После обраћања Александра Вучића испред седишта СНС у Бежанијској улици у Земуну уприличен је велики ватромет, а потом и славље које је по атмосфери неодољиво подсећало на прошли Ђурђевдан.

 

         Д. Милошевић

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари