ВУЧИЋ: Настављам борбу против корупције и по цену пада владе

ТВРДИ ДА ЈЕ ОНО ШТО САДА РАДИ

„ОД СУШТИНСКОГ ЗНАЧАЈА“ ЗА ЊЕГОВ КАРИЈЕРУ И ЖИВОТ

  • Ангажовали смо 300 људи који воде различите истраге. Реч о правој војсци људи. Реално говорећи, потребно нам је 5.000 људи који би истражили злоупотребе и криминалне активности, додао је Вучић, напоменувши да није лако открити трагове новца, али и да нико неће победити државу

        ПРВИ потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да је борба против криминала и корупције његова „животна мисија“ и најавио да ће резултати предистражних и истражних активности бити „веома брзо“ познати.

       „Tемпо борбе против корупције биће исти или чак и бржи. Радимо на томе веома систематски, не само у земљи, већ и кроз сарадњу са другим државама које ће нам помоћи у тој борби“, рекао је Вучић у интервјуу најновијем броју магазина „Корд“.

       Он је оценио да систем не функционише како би требало кад је у питању борба против корупције и нагласио да тужилаштво, полиција и релевантне институције треба да се „међусобно повежу“, док судство треба да има много већу независност.

       „Ангажовали смо 300 људи који воде различите истраге. Реч о правој војсци људи. Реално говорећи, потребно нам је 5.000 људи који би истражили злоупотребе и криминалне активности“, додао је Вучић, напоменувши да „није лако открити трагове новца, али и да нико неће победити државу“.

       Према његовим речима, у борби против корупције не „прави разлику“ између људи који су чланови његове Српске напредне странке или неке друге.

       „Радим свој посао одговорно и озбиљно и на тај начин испуњавам обавезу коју имам према грађанима. Схватам да постоје различита мишљења и чуо сам да су неки људи незадовољни мојим радом, али то треба да ми кажу у лице, а не преко медија. Ако тако ствари стоје, онда влада не треба ни да постоји“, сматра Вучић.

       Упитан да ли то значи да ће наставити борбу против корупције и криминала чак и по цену пада владе он је одговорио:

       „Ако тако мора да буде... Уколико је неко у влади незадовољан мојим радом, зашто би њихови посланици подржавали мене или било кога другог? Tо може брзо да се реши. Не бојим се да будем смењен. Оно што сада радим је од суштинског значаја за моју каријеру и живот“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари