.Вучић: Могуће присуство Трампа говори да се може радити о „још неким идејама“

ТВРДИ ДА ЈЕ ЊЕГОВА ДЕЛЕГАЦИЈА ДЕСЕТ ПУТА СПРЕМНИЈА ОД КОСОВСКЕ

* За РТС рекао: „Немам никакве сумње да ће за делегацију коју водим и за све нас ноћи бити бесане, не лаке, али ми знамо свој задатак и светињу коју чувамо - Србију, за нас је највећа

*  Обећао: „Упознаћемо јавност са свим што се догађа, нећемо сакрити ништа, и верујем да ћемо имати снаге и мудрости да донесемо најбољу одлуку по Србију. Најважније одлуке доносиће народ Србије

_______________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да не зна која ће бити агенда састанка делегације коју он предводи и делегације Косова у Вашингтону, али да могућност присуства председника САД Доналда Трампа "говори можда о још неким идејама", поред разговора о економији.

       „Немам никакве сумње да ће за делегацију коју водим и за све нас ноћи бити бесане, не лаке, али ми знамо свој задатак и светињу коју чувамо - Србију, за нас је највећа", казао је Вучић за Радио-телевизију Србије (РТС).

       Вучић је нагласио да је делегација коју ће он предводити, у потпуности спремна и то "десетоструко" више од косовске.

       „Упознаћемо јавност са свим што се догађа, нећемо сакрити ништа, и верујем да ћемо имати снаге и мудрости да донесемо најбољу одлуку по Србију", рекао је Вучић.

       Нагласио је да ће „најважније одлуке доносити народ Србије“.

       Састанак делегација Косова и Србије у Вашингтону је одложен за петак, 4. септембар, а неки медији спекулишту да је то зато да би председник САД Доналд Трамп могао да се прикључи разговорима.

       Састанак у Вашингтону је најавио изасланик америчког председника за дијалог Косова и Србије Ричард Гренел, а организује га Трампов саветник за националну безбедност, Роберт О'Брајен из чије је канцеларије потврђено да ће на састанку бити председник Србије Александар Вучић и премијер Косова Авдулах Хоти.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари