Вучић лидер једногласно - 3.724 „за“, Табаковић заменик - опет 3.724 „за“

СИН ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА - РАДОМИР НИКОЛИЋ

- ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ИЗВРШНОГ ОДБОРА СНС

  • За потпредседнике Главног одбора СНС - такође jедногласно - изабрани су: мр Небојша Стефановић, проф. др Зорана Михајловић, Игор Мировић, Горан Кнежевић и Братислав Гашић
  • Радомир Николић рекао је на изборној скупштини СНС у београдском Сава центру, да његов отац Томислав Николић и нови председник напредњака Александар Вучић заснивају свој однос на поверењу и пријатељству које нико не може да угрози
  • При том је нагласио: „Имао сам част да будем сведок стварања политичког односа два човека, заснованог на поверењу и пријатељству. На темељу тог односа заснована је СНС и тај однос нас је одвео у победу”

        СКУПШТИНА Српске напредне странке - уз учешће близу 3.724 делегата из целе Србије - једногласно је изабрала Александра Вучића за председника, а за његовог заменика др Јоргованку Табаковић.

       Табаковићеву је на функцију предложио нови председник СНС уз образложење да се „од почетка бринула за странку и давала срце за њу”.

       Још је објаснио да Табаковићева, која је изабрна за гувернера НБС, не присуствује скупу, јер странка поштује закон, па је замрзла функцију.

       Изабран је и нови састав Главног одбора странке, који ће имати близу 500 чланова.  

       На седници Главног одбора СНС, која је одржана након радног дела Скупштине, једногласно су изабрани потпредседници Главног одбора: мр Небојша Стефановић, проф. др Зорана Михајловић, Игор Мировић, Горан Кнежевић и Братислав Гашић.

       Вучић је био једини кандидат за ту функцију, а предложила су га 153 општинска и градска одбора.

       Он је на тој функцији заменио Томислава Николића, који је поднео оставку на лидерску позицију у странци пошто је на мајским изборима изабран за председника Србије.

       На свечаном делу седнице, делегатима и гостима су се обратили председник Врховног савета „Јединствене Русије” Борис Гризлов, шеф Делегације Европског парламента за Југоисточну Европу Едуард Кукан и новоизабрани лидер напредњака Вучић.

       За председника Извршног одбора СНС изабран је Радомир Николић, сина оснивача Српске напредне странке (СНС) Томислава Николића.

       Радомир Николић рекао је на изборној скупштини СНС у београдском Сава центру, да његов отац Томислав Николић и нови председник напредњака Александар Вучић заснивају свој однос на поверењу и пријатељству које нико не може да угрози.

       „Имао сам част да будем сведок стварања политичког односа два човека, заснованог на поверењу и пријатељству. На темељу тог односа заснована је СНС и тај однос нас је одвео у победу”, рекао је Николић делегатима СНС.

       Однос Томислава Николића и Александра Вучића преседан је на српској политичкој сцени - закључључио је Радомир Николић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари