Вучић: Један званичник ЕУ ми је пренео да Србија мора да буде понизнија и скромнија

„БИЛО ЈЕ ТО НА ЈЕДНОЈ ВЕЧЕРИ, РЕКАО МИ ЈЕ ДА СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СВИМА `ЦРТА` КОЛИКО ЈЕ УСПЕШНА“

* Поводом извештаја Европског парламента, у којем се помиње и Телеком, рекао: „Шта је ту спорно, снимање серија које су успешне, или што се на тржишту бори за своје место, што неће да дозволи да припадне и нестане?

* Упитан о серији „Породица“ на РТС, рекао и ово: „Историјске личности ни у једном тренутку не заслужују карикатурални лик... Боље би било да је прошло 50 година пре него што се сними таква серија... Они су обећали Милошевићу да неће ићи у Хаг, то је чињеница“

____________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је вечерас да му је поручено из ЕУ да Србија мора да буде понизнија и скромнија и да не сме да црта свима колико је успешна у вакцинацији и стопи привредног раста.

       Вучић је на ТВ Пинк казао да му је то један европски званичник лично рекао на једној вечери.

       Он је одговарајући на питање о извјештају Европског парламента, истакао да се Србија налази на европском путу, а да је - што се извештаја тиче - било смешно помињање Телекома.

       Он пита да ли је, када је реч о Телекому, спорно снимање серија које су успешне, или што се на тржишту бори за своје место, што неће да дозволи да припадне и нестане?

       “Не разумем шта је смисао?“, истакао је он.

       Што се тиче случаја Јовањице, која се помиње у извештају, казао је да су донете првостепене пресуде и да очекује да ће ускоро бити донете коначне.

       Када је реч о Крику и Црти, који су такође апострофирани, нагласио је да је важно да нико њима не прети, да нико не изговара њихове адресе, бројеве телефона, да могу да раде шта хоће.

       “Мислим све најгоре о њима, у лице могу да им кажем колико лажи су изнели, колико су пристрасни. Али, нико не сме да им прети и да их угрожава”, поручио је он.

       Вучић је казао да је председник свих грађана и да као политички актер има право да одговори на неистине, али да никада неће дозволити да посланици и политичари из његове странке, или других, угрожавају њихову безбедност или право на рад, на информисање или дезинформисање.

       “Штампа у Србији је слободна, као што имамо право да одговоримо, али то мора да буде на прави цивилизован начин”, нагласио је он.

Вучић: Поносан сам што никога

нисам испоручио у Хаг

       Поносан сам на чињеницу што никога нисам изручио трибуналу у Хагу, рекао је председник Србије.

       Навео је да је трпео притиске и наговоре, али да за време његовог мандата нико неће бити изручен Хашком трибуналу и да је поносан на ту чињеницу.

       Говорио је и о серији “Породица” и рекао да би “више волео да су њихове мисли, дилеме и историјске ствари анализиране”.

       Казао је и да је боље познавао Ђинђића и Коштуницу него Слободана Милошевића и истакао да нису приказане дилеме које је Ђинђић имао у том тренутку.

       “Не желим да се мешам у уметничке слободе”, истакао је Вучић за ТВ Пинк.

       Како каже, “реч је о историјским личностима за које мислим да ни у једном тренутку не заслужују карикатурални лик”.

       Вучић је напоменуо да мисли да је боље да је прошло 50 година пре него што се сними таква серија.

       “Они су обећали Милошевићу да неће ићи у Хаг, то је чињеница”, рекао је.

       Такође истиче да “није добро за Србију вадити све што имамо у архивама”.

       (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари