ВУЧИЋ: Имаћемо већину за владу чим се Дачић одвоји од Тадића

НАПРЕДЊАЦИ НАЈАВИЛИ НАСТАВАК РАЗГОВОРА СА СПС-ОМ О ФОРМИРАЊУ НОВЕ ВЛАДЕ

  • Ако СПС каже да прекида договоре са ДС, онда ће СНС у року од пет дана обавестити председника Србије Томислава Николића да има већину
  • Упитан ко би у том случају био трећи партнер у влади, Вучић је рекао: „Не брините”
  • ВД председника СНС поновио да би свака влада без његове странке била нелегитимна и нагласио да ће се СНС ако нелегитимна већина буде на легалан начин желела да формира владу, супротставити демократским средствима у скупштини
  • Вучић казао да је у Берлину разговарао са „веома значајним људима“ и да је о томе обавестио председника Републике, али није желео да прецизира о чему је и тачно с ким је разговарао

        ВРШИЛАЦ дужности председника Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић рекао је данас у Београду да ће СНС разговоре о формирању нове владе вечерас или сутра наставити са Социјалистичком партијом Србије (СПС) и другима.

        „Са СПС-ом то не могу да буду преговори док они не кажу да више не могу и не желе да разговарају са својим дојучерашњим партнером - Демократском странком (ДС)“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

        Додао је да, ако СПС каже да прекида договоре са ДС, онда ће СНС у року од пет дана обавестити председника Србије Томислава Николића да има већину.

        Упитан ко би у том случају био трећи партнер у влади, Вучић је рекао: „Не брините“.

        На питање да ли је био разговора са Уједињеним регионима Србије о формирању владе, Вучић је рекао да за сада није разговарао са Млађаном Динкићем, али да „не бежи од разговора“.

        Према његовим речима, нова влада ће врло брзо бити формирана, са значајном већином у Скупштини ако лидер социјалиста Ивица Дачић прихвати оно што су његови бирачи рекли у другом кругу председничких избора.

        Вучић је рекао да је пре путовања у Берлин разговарао са Дачићем и да очекује да се разговори наставе када се Дачић врати из Москве, као и да до сада није било разговора о кадровским решењима.

        Он је рекао и да би свака влада без СНС била нелегитимна и нагласио да ће се СНС „ако нелегитимна већина буде на легалан начин желела да формира владу, супротставити демократским средствима у скупштини“.

        Вучић је казао да би било добро да влада буде формирана што пре, али да је то немогуће за три дана, како неки најављују.
„Најављивали су већину још 6. маја а ни после месец дана те већине нема“, казао је Вучић.

        Он је казао да је у Берлину разговарао са „веома значајним људима“ и да је о томе обавестио председника Републике, али није желео да прецизира о чему је и тачно с ким је разговарао.

        „Не кријем од јавности ништа, већ је то договорено са нашим домаћином“, рекао је Вучић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари