Вучић и Ердоган разговарали са Комшићем, Додиком и Џаферовићем

ПОСЛЕ САМИТА СРБИЈА-БиХ-ТУРСКА УЧЕСНИЦИ КРЕНУЛИ НА СТАРТ РАДОВА НА АУТОПУТУ БЕОГРАД-САРАЈЕВО

* Реџеп Тајип ЕРДОГАН: „Трилатерални састанак Турске, Србије и БиХ дуго није одржан. Ми ћемо отпочети пројекат ауто-пута Београд-Сарајево. То ће бити мост мира, који це повезивати срца народа“

* Најављена изградња индустријске зоне код Београда са 16 турских компанија

_____________________________________________________________________

        У БЕОГРАДУ је почео трилатерални самит Србије, Турске и Босне и Херцеговине, а председник Србије Александар Вучић је домаћин председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану и члановима Председништва БиХ, Жељку Комшићу, Милораду Додику и Шефику Џаферовићу.

        Вучић је, уочи почетка састанка, у Палати Србија, дочекао лидере БиХ и предсједника Турске.

        Председник Србије је јуче, послије биратералног састанка с Ердоганом рекао да је главни политички циљ две земље мир на Балкану.

        Ердоган је такође, у сусрет трилатерали, истакао да његова земља игра и наставиће да игра конструктивну улогу у циљу стабилности и добробити Балкана.

        „Одржаћемо трилатерални састанак Турске, Србије и БиХ који дуго није одржан. Ми ћемо отпочети пројекат ауто-пута Београд-Сарајево. То ће бити мост мира, који це повезивати срца народа", рекао је Ердоган.

        Након састанка трилатерале, двојица председника, као и чланови Председништва БиХ одлазе у Кузмин гдје ће присуствовати свечаном обележавању почетка радова на изградњи ауто-пута Београд-Сарајево.

        Будући ауто-пут градиће се у два правца: Бијељина-Сремска Рача (граница са БиХ)-Кузмин и Пожега-Котроман (граница са БиХ).

        Првог дана посете, након састанка двојице председника, одржана је седница Високог савета за сарадњу Србије и Турске, а размењено је и потписано девет споразума измеду две државе.

        Званични дио првог дана посете завршен је Српско-турским пословним форумом на коме је учествовало више од 200 привредника из Турске, а на коме је најављена изградња индустријске зоне код Београда са 16 турских компанија.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари