Вучић Гренелу: Компромисно решење за Косово само уз уважавање легитимних интереса Србије

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ УПОЗНАО ТРАМПОВОГ ИЗАСЛАНИКА СА ПОЗИЦИЈОМ БЕОГРАДА

* Специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине Ричард ГРЕНЕЛ: „Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову доведемо до свеобухватног решења како би се разрешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност

_______________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас на састанку са специјалним изаслаником председника САД Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом да је компромисно решење косовског питања у интересу стабилности и будућности целог региона те да може бити постигнуто само уважавањем легитимних интереса Србије.

        Како се у саопштењу из Кабинета председника наводи, Вучић је упознао Гренела са позицијом Србије у вези са дијалогом и положајем Срба на Косову и нагласио опредељеност Србије за решавање односа Београда и Приштине путем дијалога.

        Гренел је изјавио да постоји снажно уверење Трампове администрације да економски развој, креирање нових радних места и побољшање прилика у области трговине представљају кључни део за обезбеђивање трајног мира.

        „Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову доведемо до свеобухватног решења како би се разрешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност", истакао је он.

        Америчка амбасада у Србији је пренела преко Твитера објавила да Гренел у Београд доноси "једноставну поруку" америчког шефа државе Доналда Трампа да „народ Србије и Косова жели мир, економски развој, радна места и бољи живот за своју децу“. 

        Гренел се јуче на Косову састао са Хашимом Тачијем и с кандидатом за премијера из покрета Самоопредељење Аљбином Куртијем.

        По саопштењу из Тачијевог кабинета, Гренел је рекао да се нада да ће се убрзо састати представници Косова и Србије и наћи решење.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари