Вучић: Европска Електромрежа не да Приштини да нам отме дистрибуцију струје на северу Косова

"ПОБВЕДИЛИ СМО КОСОВО, ЗА ЊИХ МАЛИ ПОРАЗ, ЗА НАС – ВЕЛИКА ПОБЕДА, СРЕЋНИ СМО“

* Открио да Приштина у овом тренутку има двотрећинску већину (98 према 43, или 97 према 44) за пријем у чланство Интерпола, али ће се Србија против тога борити до краја: „Њихове шансе су огромне, али ми се боримо. Сви раде за њих и Американци и Немци, Французи, и Енглези. Ми смо мали. Имамо неколико пријатеља и молимо све друге да нам помогну

__________________________________________________________________________

         ЕВРОПСКО  удружење Електромрежа одбило је захтев Приштине да преузме од Србије електромрежу, односно дистрибуцију струје на северу Косова, рекао је председник Србије Александар Вучић.

         “Победили смо Косово у Европској мрежи оперативног преносног система за електричну енергију (ЕНТСО-Е). То је мала победа за нас, срећни смо због тога, јер Косово није успело да уради оно што је планирало да уради у области енергетике”, каже Вучић.

         “Хвала свима са квадрилатерале што су гласали против Косова у овој организацији, али и Црној Гори и Македонији које су овог пута биле уздржане. За њих мали пораз, за нас велика победа”, рекао је Вучић.

         Како је казао, није спорно да ће Немачка подржати Косово у Интерполу.

         “Да сте ме питали пре два дана, рекао бих вам да немамо шансу за ЕНСО-Е, али смо успели. За њих раде сви, и Американци и остали. Ми се уздамо у пријатељство са неким државама, борићемо се до последњег тренутка”, рекао је Вучић.

         Изјавио је да Приштина у овом тренутку има двотрећинску већину (98 према 43, или 97 према 44) за пријем у чланство Интерпола, али ће се Србија против тога борити до краја.

         "Њихове шансе су огромне, али ми се боримо. По том питању сви раде за њих и Американци и Немци, Французи и Енглези. Ми смо мали. Имамо неколико пријатеља и молимо све друге да нам помогну", рекао је Вучић новинарима на Пештеру.

         Он је истакао да "српски народ и грађани Србије могу да буду поносни на снагу своје војске која ће бити само већа".

         Најавио је да ће Србија добити нових девет немачко-француских хеликоптера Х-145 за војску и полицију, четири руска борбена хеликоптера Ми-35 и три Ми-17, као и нове тенкове, оклопна борбена возила и још четири нова авиона.

         "Нама су `стреле` уништавали, плаћали су нам 256 долара за једну уништену `стрелу`. Ми данас срећом имамо довољно и `стрела` и `зоља` и `оса` у ресурсу, иако је то довољно, али ћу разговарати са (француским) председником Емануелом Макроном. Видећемо да и нешто од `мистрала` узмемо за будућност", рекао је Вучић.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари