Вучић: Данас против `тешких дана` – српском слогом и паметном политичком борбом

ЧЕСТИТАО НОВИ ПРАЗНИК НАРОДУ У СРБИЈИ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И СРБИМА ШИРОМ СВЕТА

* „Ако смо јединствени, сложни и уједињени, ми Срби, а ово није само државни празник (Србије), већ свесрпски, можемо да превазиђемо све недаће, победимо све проблеме, осигурамо и гарантујемо будућност наше деце

* „Својом заставом се поносимо и чуваћемо је, умећемо да чувамо земљу, али и заједнички народ. Тако уједињени оставићемо траг у историји Европе и света и имаћемо добру и сигурну будућност“

* Подсетио да је сваки десети борац на Солунском фронту био из Херцеговине, Босне, Лике, Крајине, Баније, Кордуна, свих делова где су Срби живели и нагласио: „Србин није могао да прихвати обавезу да ратује против Србина и прикључио се нашој јединој црвено-плаво-белој застави, која нас и данас уједињује"

____________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је поводом Дана српског јединства, који од ове године обележавају Србија и Република Српска, да Срби уједињени и сложни могу све.

       „Нема виших и важнијих вредности од јединства нашег народа и слободе за коју су се наши преци борили, за коју ћемо се борити и у будућности", поручио је Вучић.

       Он је нагласио да 15. септембар, који ће убудуће бити и државни празник, слави јединство и слободу.

       Вучић је подсетио да се данас слави и дан пробоја Солунског фронта, када су се војницима Србије који су прошли кроз пакао Албаније и током ратног сукоба изгубили 50 одсто сабораца, прикључили добровољци из других српских крајева.

       „Било их је 10 одсто из Херцеговине, Босне, Лике, Крајине, Баније, Кордуна, свих делова где су Срби живели. Србин није могао да прихвати обавезу да ратује против Србина и прикључио се нашој јединој црвено-плаво-белој застави, која нас и данас уједињује", нагласио је Вучић.

       Он је рекао за Танјуг да је важно да и данас, када се српски народ суочава са бројним изазовима и притисцима из свијета и када га, без обзира на економске успехе, и даље очекују тешки дани - одговор мора бити јединство, слога и борба паметним политичким средствима за слободу српског народа.

       "Ако смо јединствени, сложни уједињени, ми Срби, а ово није само државни празник, већ свесрпски, можемо да превазиђемо све недаће, победимо све проблеме, осигурамо и гарантујемо будућност наше деце", поручио је предсједник Србије.

       Он је захвалио Србима у Републици Српској, али и српском народу у региону и свијету који помажу и који су се увек залагали да слобода буде највеће опредељење и вриједност српског народа и државе Србије.

       "Честитам народу у Републици Српској и Србији празник, али и свим Србима широм света. Својом заставом се поносимо и чуваћемо је, умећемо да чувамо земљу, али и заједнички народ. Тако уједињени оставићемо траг у историји Европе и света и имаћемо добру и сигурну будућност", закључио је Вучић.

       Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да заједнички празнују 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, на дан када је пре 102 године у Првом светском рату пробијен Солунски фронт.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари