Вучић: Ако и не буде договора са Приштином – Србија ће бити довољно јака да гради своју будућност

ВРАЊЕ: „УЛОГ ЈЕ ВЕЛИКИ... ЈЕДНА ИСКРА МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ЦЕО РЕГИОН“

* „Један дан једно кажу у Вашингтону, јер желе да се некоме допадну, други дан друго у Бриселу, а трећи дан у Приштини. Па се онда мало свађају, па замене улоге. Ми смо спремни на дијалог али морате да укинете таксе јер то не само што разара српску економију већ разара и шансу за успостављање поверења. То су сви у свету разумели. Чекамо да обаве тај елементарни услов

_________________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић поновио је данас да док Приштина не укине таксе на увоз робе из Србије не може бити наставка дијалога и додао да се нада да ће косовско руководство схватити да без договора и разговора не може бити никаквог решења.

          "Али ако неће договор, неће договор. Не можемо никога да терамо. Проблем је у томе што ја не знам шта они хоће. Шта траже од нас а шта од света", рекао је Вучић у Врању.

          Он је додао да ће Србија, чак и ако не дође до договора, бити довољно јака да настави да гради бољу будућност за своје грађане.

          На питање како коментарише изјаву косовског председника Хашима Тачија да је спреман да размотри малу корекцију граница, Вучић је рекао да не жели да сваки дан коментарише изјаве албанских политичара са Косова јер се те изјаве сваки дан мењају.

          "Један дан једно кажу у Вашингтону, јер желе да се некоме допадну, други дан друго у Бриселу, а трећи дан у Приштини. Па се онда мало свађају, па замене улоге. Ми смо спремни на дијалог али морате да укинете таксе јер то не само што разара српску економију већ разара и шансу за успостављање поверења. То су сви у свету разумели. Чекамо да обаве тај елементарни услов", рекао је Вучић.

          Коментаришући изјаву амбасадорке Косова у САД Вијоре Читаку, која је назвала шарадом чињеницу да су сви учесници дискусије на седници Скупштине Савета безбедности позвали Косово да укине таксе, Вучић је рекао да не зна због чега је онда дошла на седницу ако то мисли.

          "Улог је велики, а људи узимају мир и стабилност здраво за готово. А то није тако. Једна искра може да запали цео регион. Ако њима до тога (мира и стабилности) није стало, ако је то за њих шарада, нека кажу онда да то не желе. Али, нека истрају макар десет дана на истим изјавама. Јер, ја на дневном нивоу чујем по пет различитих изјава", рекао је Вучић.

           Вучић је данас присуствовао почетку изградње станова за припаднике снага безбедности у Врању.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари