Влада подигла минималац са 27.022 на 30.022 динара

ЗЛАТНИМ ОДБОЈКАШИЦАМА И ЊИХОВОМ ТРЕНЕРУ ЗОРАНУ ТЕРЗИЋУ – ПО 20.000 ЕВРА

* По 20.000 евра додељено је и спортистима у дисциплини-Кошарка 3 на 3 за освојену златну медаљу на Европском првенству одржаном у Мађарској

______________________________________________________________________

        ВЛАДА Србије усвојила је на данашњој седници Одлуку о повећању минималне цене рада за 11,1 одсто, па ће минимална месечна зарада износити 30.022 динара уместо досадашњих 27.022 динара, саопштено је после седнице Владе.

        У саопштењу Владе се додаје да је цена радног сата повећана на 172,54 динара (нето) што је најзначајније повећање до сада и важиће од 1. јануара наредне године.

        Влада је одлучила да национално спортско признање додели одбојкашици Маји Икодиновић (рођеној Огњеновић) за освојену бронзану медаљу на Светском првенству у одбојци одржаном 2006. године у Јапану.

        Чланицама женске одбојкашке репрезентације Србије за освојену златну медаљу на Европском првенству 2019. године додељена је новчана награда од по 20.000 евра у динарској противвредности, а исти износ припао је и њиховом тренеру Зорану Терзићу.

        По 20.000 евра додељено је и спортистима у дисциплини-Кошарка 3 на 3 за освојену златну медаљу на Европском првенству одржаном у Мађарској.

        На седници су усвојене измене Уредбе о националним спортским признањима и новчаним наградама на Олимпијским играма, Параолимпијским играма и Шаховској олимпијади.

        Како је саопштено, износ за освојену златну медаљу на овим такмичењима подигнут је на 50.000 евра у динарској противвредности, за сребрну на 45.000, а за бронзану на 35.000 евра.

        Чланови владе донели су и одлуку да статус споменика културе добију зграда Гимназије у Чачку, кућа Јосифа Шојата у Београду и зграда "Хемпро" на Теразијама у Београду, наведено је у саопштењу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари