Велики образовни маратон „Актуелна Русија“ у Србији са преко 300 учесника

УЧЕСНИКЕ ПОЗДРАВИЛИ ЈЕЛЕНА ГОДОВИХ, РАДМИЛА ТОНКОВИЋА И ВЛАДИМИР ЧЕТИЈ

Десет водећих стручњака у РФ за руски језик, књижевност и преводилаштво два дана учесницима маратона држало тематска предавања, мастер-курсеве и тренинге. А 12 стручњака им представило руске универзитете и предузећа која организују стажирања и запошљавање страних студената

На издвојено 10 најактивнијих учесника. Ускоро ће свима на адресу стићи smart-watch као награда. Проглашени и победници на такмичењу за есеј на руском језику. Главну награду освојила је Милица Нинковић за есеј на тему „Говорни портрет зналца руског језика

___________________________________________________________

       У СРБИЈИ је 9. и 10. децембра 2020. године одржан образовни онлајн маратон „Актуелна Русија“.

       Учествовало је преко 300 преводилаца, наставника руског као страног језика, као и заинтересованих за образовање и запошљавање у Русији.

       Пројекат је реализован  у оквиру гранта из буџета Министарства просвете Руске Федерације у облику субвенција мерама усмереним на реално функционисање и развој руског језика.

       Учеснике маратона су на његовом отварању поздравили:

       Јелена Годових, генерална директорка Центра за стратешке пројекте;

       Радмила Тонковић, новинар специјалиста за авионе, професор и носилац почасне златне значке пилота Ваздухопловства и ПВО Војске Србије; и

       Владимир Четиј, председник Светске асоцијације „Дипломци“.

Јелена Годових

       Нагласили су значај одржавања Маратона за популаризацију руског језика у Србији у контексту глобализације и светских промена.

       Десет водећих стручњака у РФ за руски језик, књижевност и преводилаштво два дана је учесницима маратона држало тематска предавања, мастер-курсеве и тренинге.

       Дванаест стручњака представило је учесницима руске универзитете и предузећа која организују стажирања и запошљавање страних студената.

Владимир Четиј

       На крају Образовног маратона издвојено је 10 најактивнијих учесника. Ускоро ће свима на адресу стићи smart-watch као награда.  

       Проглашени су и победници на такмичењу за есеј на руском језику. Главну награду освојила је Милица Нинковић за есеј на тему „Говорни портрет зналца руског језика“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари