Ухапшена четворица због побуне црвених беретки

 ТУЖИЛАШТВО ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ ПОТВРДИЛО

  • Веселин Лечић, Мићо Петраковић, Драгослав Крсмановић и Владимир Потић се сумњиче да су, заједно са Милорадом Улемеком и Душаном Маричићем, Звезданом Јовановићем и вођом земунског клана Душаном Спасојевићем организовали побуну ЈСО

     ЕОГРАД, (ФоНет) - Тужилаштво за организовани криминал потврдило је да су 20. септембра у Београду и Новом Саду лишена слободе четири бивша припадника Јединице за специјалне операције (ЈСО) и то Веселин Лечић, Мићо Петраковић, Драгослав Крсмановић и Владимир Потић, због основане сумње за оружану побуну.

     Након саслушања, њима је одређена мера задржавања у трајању од 48 часова, по чијем истеку ће бити приведени истражном судији Посебног одељења Вишег суда у Београду.

     Они се сумњиче да су, заједно са Милорадом Улемеком и Душаном Маричићем, командантом ЈСО после Улемека, Звезданом Јовановићем и вођом земунског клана Душаном Спасојевићем организовали побуну ЈСО.

     У саопштењу се наводи да је током побуне Јединица отказала послушност и прекинула све везе са командом, блокирала базу Јединице у Кули, испоставила захтеве за смену министра унутрашњих послова, начелника Ресора државне безбедности и његовог заменика.

     Такође је, каже се у саопштењу, уз употребу борбених возила и наоружања блокирала аутопут код Врбаса, као и аутопут кроз Београд код Сава центра, одбијајући истовремено и наређења да се Јединица врати у своју базу у Кули.

     Четворо бивших припадника ЈСО су лишени слободе у преткривичном поступку који води ово Тужилаштво, после провере информација до којих се дошло у поступцима против земунског клана и поводом убиства премијера Зорана Ђинђућа, информација добијених од сведока сарадника и других лица, као и навода из кривичне пријаве коју је поднео адвокат Срђа Поповић, пуномоћник Миле Ђинђић и Гордане Ђинђић Филиповић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари