У суботу о декларацији и новим инструкцијама

СКУПШТИНСКА РАСПРАВА О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

ИПАК ОВЕ НЕДЕЉЕ

Нада Колунџија ЗЕС

  • Уколико декларација не буде значила раскид са свим досадашњим декларацијама и не буде упутила јасан позив Србима са севера Косова да уклоне барикаде, СПО неће подржати такву декларацију, рекао Александар Југовић

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Шеф Посланичке групе За европску Србију (ЗЕС) Нада Колунџија изјавила је да очекује да ће до краја недеље бити одржана седница парламента на којој ће се расправљати о декларацији о Косову и Метохији и да Влада најкасније сутра треба да у скупштинску процедуру упути текст тог документа.

        Колунџија је новинарима у Скупштини Србије рекла да од тога када ће текст стиæи у парламент зависи када ће седница бити одржана, да би се поштовале процедуре и законски рокови.

        Она је рекла и да извештај, који је раније прослеђен парламенту, садржи само, условно речено, хронологију догађаја и шта је све предузимано током дешавања на прелазима.

        „За разлику од тог документа декларација би требало да садржи и инструкције за будуће кораке, као и инструкције за досадашњи ток преговора и имплементацију онога што је договорено”, навела је Колунџија.

        Она је изразила наду да ће и декларација добити „што ширу подршку у парламенту”.

        „Очекујем да ће све партије владајуће већине и које су у Владу ушле на основу јасног програма и циљева које Влада остварује, између осталог и у погледу Косова и Метохије, остати на платформи на којој је та Влада и формирана”, рекла је Колунџија.

        Шеф Посланичке групе Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија (СПС-ЈС) Бранко Ружић рекао је да ће парламент највероватније у суботу расправљати о декларацији о Косову и Метохији, уколико Влада сутра усвоји њен предлог.

        Посланик Српског покрета обнове (СПО) Александар Југовић рекао је да од садржаја декларације, зависи како ће посланици те странке гласати.

        „Уколико декларација не буде значила раскид са свим досадашњим декларацијама, уколико декларација не буде упутила јасан позив Србима са севера Косова да уклоне барикаде и не буде обезбедила слободу кретања за међународне и европске снаге и уколико не буде верификовала све досадашње договоре на релацији Београд-Приштина-Европска унија, СПО неће подржати такву декларацију”, рекао је Југовић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари