„У потрази сам за већином у скупштини“

ПРИЗНАЊЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ СЛАВИЦА ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ

Славица Ђукић Дејановић

  • Уздам се у СПО, а ту су и самостални парламентарци Весна Пешић и Јован Дамјановић. Могуће је - открила је - да и неко из опозиције гласа „за“
  • Парламентарни и локални избори „највероватније у истом дану јер је тако јефтиније“

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић изјавила је да са свим посланицима разговара у потрази за већином у Скупштини и изразила уверење да ће парламент бити извучен из блокаде.

        „Прва адреса су парламентарци Српског покрета обнове који, за сада, не учествују у раду. Мислим да ће на крају, ипак, попустити и дати гласове. Чула сам се и са независном посланицом Весном Пешић. Сигурна сам да ће већине бити“, истакла је Дејановић за Новости.

        Према њеним речима, било би неозбиљно да се сада, после скоро хиљаду донетих закона и других аката, не изаберу кандидати за Високи савет судства и тужиоце и тако закочи рад правосудних институција.

        Уздам се у СПО, а ту су и самостални парламентарци Весна Пешић и Јован Дамјановић. Могуће је да и неко из опозиције гласа „за“, рекла је Дејановић.

        Говорећи о изборима, она је напоменула да су у игри датуми 29. април или 6. мај, а рок за заказивање је 11. март.

        Најраније их можемо заказати за 22. април, а најкасније 11. маја када се сва изборна посла морају завршити. Председник ће заказати републичке, а ја локалне изборе. Они ће највероватније бити у истом дану, јер је тако јефтиније, истакла је Ђукић Дејановић. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари