У Нишу протест чланова и симпатизера СНС: „Ђиласе, не убијај Србију“

БИЛО ИХ НЕКОЛИКО ХИЉАДА – СКУП ОРГАНИЗОВАН ПРЕКО ФЕЈСБУКА

* У позиву на Фејсбуку било написано: „Председник Србије Александар Вучић је обичан човек, један од нас. Ради и гради, као и сваки други, нормалан грађанин Србије. Некима то смета. Неки би да снајпером зауставе Србију, зауставе будућност, зауставе тебе. Упамти! Снајпер није окренут само у председника Србије, окренут је и ка теби“

________________________________________________________________

        НЕКОЛИКО хиљада чланова и симпатизера Српске напредне странке (СНС) у центру Ниша је изразило подршку председнику Србије Александру Вучићу и осудило насловну страницу недељника НИН с Вучићем и снајперском пушком и карикатуру листа Данас на сличну тему.

        Учесници протестне поворке носили су знаке "СТОП" и транспаренте "Стоп крвавом сценарију" и "Ђиласе, не убијај Србију".

        Током протеста није било говора, а челници Градског одбора СНС Ниш су негирали да су организовали скуп, иако су чланству данима стизали позиви да учествују и доведу рођаке и пријатеље.

        Повереник Градског одбора СНС-а Звездан Миловановић рекао је агенцији Бета да је протест организован путем групе на Фејсбуку "Стоп крвавом сценарију".

        У том позиву су питања о томе "да ли је медијска слобода звецкање оружјем" и "да ли је слобода мишљења позивати на нечије убиство".

        У објави је писало да "док ми радимо и градимо Србију и боримо се за бољу будућност, други би да нам руше то што стварамо".

        "Председник Србије Александар Вучић је обичан човек, један од нас. Ради и гради, као и сваки други, нормалан грађанин Србије. Некима то смета. Неки би да снајпером зауставе Србију, зауставе будућност, зауставе тебе. Упамти! Снајпер није окренут само у председника Србије, окренут је и ка теби", пише у позиву на Фејсбуку у групи "Стоп крвавом сценарију".

        За данашњи протест није било званичне најаве, ни позива медијима.

        Повод је била је повучена насловна страница НИН-а, на којој је текст о пословима с извозом оружја била илустрована фотографијом с једног сајма на којој је Вучић испред снајпера.

        Потом је у дневном листу "Данас" објављена карикатура на којој је председник Србије приказан како се с метом на грудима, намешта испред цеви пушке.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари