Траже „права каква имају Срби на Косову“

СВЕ ПАРТИЈЕ АЛБАНАЦА СА ЈУГА СРБИЈЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ

 Шаип Камбери

  • Постојање привилегованих мањина на Западном Балкану може бити узрок будућих несугласица и тензија у региону – изјавио председник општине Бујановац  Шаип Камбери

        БУЈАНОВАЦ, - Председник Општине Бујановац Шаип Камбери изјавио је ФоНету да се не види никакав утицај дешавања на северу Косова на југ Србије, али да ће Албанци из тог краја тражити иста права која имају Срби на Косову.

        „Оно што је стандардизовано као права Срба на Косову вероватно ће бити од утицаја и на регион Прешевске долине.

        Све албанске партије стоје иза става да треба применити принцип реципроцитета у односу на права мањина, односно права Срба на Косову са правима Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа“, рекао је Камбери.

        Он је изјавио да је „постојање привилегованих мањина на Западном Балкану можда узрок будућих несугласица и тензија у региону“.

        На питање да ли ће отварање у Бујановцу одељења Економског факултета из Суботице решити проблеме образовања младих Албанаца, Камбери је одговорио да је то „свакако позитиван корак“, али је оценио да се проблем албанског високошколског образовања не може решити „отварањем једног одељења или факултета“.

        „Цео процес би требало да се заокружи преговорима Београда и Приштине, да се донесе одлука о признавању диплома са Косова“, рекао је Камбери. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари