Титов генерал лежао онесвешћен на улици

У БЕОГРАДУ С ЛЕЂА НАПАДНУТ ЈОВО КАПИЧИЋ

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Пензионисани генерал Југословенске народне армије и народни херој НОБ Јово Капичић (92) нападнут је и повређен данас у Београду, на углу улица Станоја Главаша и Цвијићеве, потврђено је ФоНету у Министарству унутрашњих послова.

        Полиција трага за непознатом особом, која је Капичића с леђа напала и побегла, пошто га је неколико пута ударила у главу.

        Након што је неколико тренутака лежао онесвешћен на улици, Капичића су, обливеног крвљу, до стана допратила два млађа пролазника.

        Капичићев син Драган, бивши кошаркашки репрезентативац, потврдио је да је његов отац нападнут и да је потражио лекарску помоћ због повреда главе и ока.

Равногорци бране Капичића

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Председник Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета Александар Чотрић најоштрије је, у име те асоцијације, осудио физички напад на пензионисаног генерала Јову Капичића и затражио од полицијских органа да што пре открију нападаче, а од правосудних да их примерено казне.

        „За време трагичног грађанског рата Јово Капичић и његов партизански покрет били су противници Равногорског покрета, али идеолошке разлике и сукоби не могу данас бити разлог за угрожавање било чијег живота, па ни генерала Капичића“, навео је Чотрић у саопштењу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари