Тадић у председништву Партије европских социјалиста

А ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА У ПЕС ИМА САМО СТАТУС „ПРИДРУЖЕНОГ ЧЛАНА“

  • За председника изабран Сергеј Станишев, бивши премијер Бугарске

        ПРЕДСЕДНИК Демократске странке Борис Тадић изабран је данас у Бриселу за члана Председништва Партије европских социјалиста.

        На 9. Конгресу Партије европских социјалиста који се одржава у Бриселу, за председника је изабран Сергеј Станишев, бивши премијер Бугарске.

        Партија европских социјалиста окупља странке социјалистичке, социјалдемократске и лабуристичке оријентације из земаља чланица Европске уније.
        Демократска странка у оквиру Партије европских социјалиста има статус придруженог члана, што је уједно и највиши облик чланства који у оквиру ове организације могу имати странке које долазе из земаља које нису чланице Европске уније.

        Демократска странка је једина политичка странка из Србије која је придружени члан Партије европских социјалиста.

        Председништво Партије европских социјалиста се састаје на свака два до четири месеца, између састанака Конгреса, како би доносило одлуке о управљању радом ПЕС-а на дневној бази.

        Циљеви Партије европских социјалиста су јачање социјалистичких и социјалдемократских покрета широм Европе и Европске уније; развој блиских радних односа између националних странака, националних парламентарних група, Парламентарне групе Социјалиста и Демократа, ПЕС Жена, ECOSY-а и других социјалдемократских организација; дефинисање заједничке политике за Европску унију, као и усвајање заједничког манифеста за изборе за Европски парламент.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари