ТАДИЋ: Напредњаци су `врдалама странка`

Лидер ДС кренуо у ново плашење Србије 90-им, настојећи да изборе опет претвори у референдум

* ДС мора да победи на изборима и то вам налажем. Представник ДС ће и после избора бити премијер. Ово је најбоља листа која може да обезбеди да ДС има премијера

* Предстојећи избори биће пресудни, јер постоји опасност да они који су креирали рат и деструкцију деведесетих година врате у назад процес модернизације који је покренуо Зоран Ђинђић

* Тражим апсолутну мобилизацију чланства ДС, грађанства, свих невладиних организација и интелектуалаца како би се то спречило, јер та опасност и даље постоји. Тек када почну преговори о чланству у ЕУ та опасност неће више постојати и наш циљ је да до краја године добијемо датум за почетак преговора

        ЛИДЕР ДС Борис Тадић, који је повремено наступао и као председник Србије, саопштио је Главном одбору странке да је за њега неприхватљиво формирање владе са Српском напредном странком, Демократском странком Србије Војислава Коштунице и Српском радикалном странком. Пропустио је, међутим, да изричито напомене да у изборним комбинацијама ДС више нема места за Млађана Динкића и Вука Драшковића.

        ДС ће за своју `изборну локомотиву` закачити `само` коалиционе вагоне Социјалдемократске партије Србије Расима Љајића, Лигу Социјалдемократа Војводине Ненада Чанка, Демохришћанском странком Србије покојног Владана Батића, Странку Зелених и странке националних мањина. Дакле: све је већ јасно – ко хоће да све дубе као досад, или горе, нека гласа као досад.

        Тадић је – тачно према очекивањима – већ започео стару опробану игру плашења Србије 90-им годинама. Игру новог претварања избора у неку врсту референдума. Уосталом, читајте:

        "ДС мора да победи на изборима и то вам налажем. Представник ДС ће и после избора бити премијер. Ово је најбоља листа која може да обезбеди да ДС има премијера.

        Предстојећи избори биће пресудни, јер постоји опасност да они који су креирали рат и деструкцију деведесетих година врате у назад процес модернизације који је покренуо Зоран Ђинђић.

        Тражим апсолутну мобилизацију чланства ДС, грађанства, свих невладиних организација и интелектуалаца како би се то спречило, јер та опасност и даље постоји. Тек када почну преговори о чланству у ЕУ та опасност неће више постојати и наш циљ је да до краја године добијемо датум за почетак преговора.

        СНС је "врдалама странком" чији су се представници дичили учешћем у ратовима, а касније говорили да су на ратишту кували.Не могу да воде Србију ка извесној будућности политичке странке које мењају начела и програме и немају визију нити план, које једне године говоре да треба побити 100 Муслимана за једног Србина па онда кажу да тако нешто никад нису рекли, странке које су биле за велику Србију а сада су за европску Србију. Такве странке Србију воде према заокретима којима нема краја и оне би водиле земљу као брод који би се у месту вртео час лево, час десно.

        Сви они који, борећи се за неки глас више, непринципијелно нападају ДС неће бити кандидати за нашу коалициону владу и сви који мисли да ће ДС заборавити њихове политичке нападе само зато што је велика и спремна да опрашта - нека не мисле да ћемо правити било какву непринципијелну владу или владу у коју је могуће уграђивати програме опасне по будућност Србије и доводе у питање њен интегритет и фукционисање када је у питању процес децентрализације.

        Најважнији циљ чланство у ЕУ уз очување идентитета свих националних заједница које живе у Србији. Три су најзначајније акције будуће владе. Прва: покретање великих инвестиција. Кренућемо у велику акцију јер су нам потребни велики инвеститори, не само из ЕУ, него и из Русије и Кине, само ако су квалитетни, а добродошли су и домаћи инвеститори и инвеститори из дијаспоре.

        Дуги најважнији циљ биће јачање пољопривреде, а трећи најважнији циљ развој малих и средњих предузећа.

        Србија је освојила статус кандидата за члана ЕУ и то је постигнуће свих грађана. Остварење економских перспектива отворених кандидатуром је на дохват руке. ДС има мисију модернизације и реиндустријализације и изградње правног поретка. Имали смо највеће жртве и Зоран Ђинђић је ту идеју укоренио у нама и статус кандидата је испуњење његовог завета и нашег заједничког завета".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари