СТЕФАНОВИЋ: Морамо бити упорни и рационални у читању поруке Меркелове!

КАЦИН И ПРЕГОВАРАЧ БЕОГРАДА КАО ДА ЗНАЈУ

ЗА НЕКО ДУПЛО ДНО У ИЗЈАВИ НЕМАЧКЕ КАНЦЕЛАРКЕ

  • Изјаву немачке канцеларке Ангеле Меркел треба разумети онако како гласи - да у овом тренутку Србија не испуњава критеријуме за кандидатуру. Али, зато смо овде да променимо тај „садашњи тренутак” - изјавио Борко Стефановић
  • Надамо се најбољем, не желимо да се вратимо за Београд без конкретних резултата, јер наши грађани то очекују, подвукао Стефановић

        БРИСЕЛ, (ФоНет) - Шеф преговарачког тима Београда у дијалогу са Приштином Борислав Стефановић изјавио је да би изјаву немачке канцеларке Ангеле Меркел требало разумети онако како гласи - да у овом тренутку Србија не испуњава критеријуме за кандидатуру, али, како је нагласио, „зато смо овде да променимо тај садашњи тренутак“.

        Стефановић је истакао да увек има тежину када једна веома утицајна земља Европе каже нешто тако, али да би требало да „будемо упорни и рационални у читању те поруке“.

        „Ту поруку читамо да у овом моменту Србија не испуњава критеријуме, али зато смо овде, да променимо тај садашњи тренутак“, изјавио је Стефановић у Бриселу уочи наставка дијалога са Приштином, поводом изјаве Ангеле Меркел.

        Никад нећемо одустати, одговорио је Стефановић на питање да ли је Београд одустао од добијања статуса кандидата у понедељак.

        Надамо се најбољем, не желимо да се вратимо за Београд без конкретних резултата, јер наши грађани то очекују, изјавио је Стефановић.

        Он је поручио да ће, ако буде потребно, продужити боравак у Бриселу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари